OVA DEVOJČICA JE NAJPAMETNIJA OSOBA NA SVETU: Tara (11) je inteligentnija i od Ajnštajna, a ovime želi da se bavi
Tara Šarifi, Foto: Mensa

mlada iranka

OVA DEVOJČICA JE NAJPAMETNIJA OSOBA NA SVETU: Tara (11) je inteligentnija i od Ajnštajna, a ovime želi da se bavi

Stiven Hoking takođe imao koeficijent inteligencije 160

Objavljeno: 10:37h

Tara Šarifi, 11-godišnja Iranka koja s porodicom živi u Velikoj Britaniji službeno je postala najpametnija devojčica na svetu.

Naime, Tara je kao učenica u britanskoj Ajlesburi školi polagala slavni Mensa IQ test na kojem je ostvarila impresivnih 162 boda. Taj rezultat je postavlja visoko iznad granice genijalnosti - koja se nalazi na 140 bodova.

Osim toga, taj je rezultat čini pametnijom i od Alberta Ajnštajna, koji iako nikad nije polagao test, prema procenama je imao koeficijent inteligencije 160. Stiven Hoking takođe imao koeficijent inteligencije 160.

Rezultat je bio veliko iznenađenje za sve, a posebno za Taru koja je izjavila:

- Bila sam šokirana kad su mi rekli.

Njeni su roditelji zajedno odlučili da Tara ode polagati test u Oksfordu jer su imali naznake visoke inteligencije kod svoje ćerke. Rezultat njenog testa zavisio je o njenoj sposobnosti da razume određene reči i odgovori na njih unutar zadanog vremena.

- Znao sam da je pametna jer bi kod raznih kvizova odgovarala na pitanja, posebno ona matematička, pre od samih takmičara. Ipak, nisam se nadao da ima tako visok koeficijent inteligencije - rekao je ponosni otac Hosein Šarifi.

- Kad budem starija, volela bih da se bavim nečim što je vezano uz matematiku i nauku- izjavila je Tara za Bucks Herald.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.