ŽENE VOLE BRADATE MUŠKARCE, A DECA? Odgovori KLINACA će vas IZNENADITI
Muškarci sa i bez brade, Foto: Profimedia

rezultati studije

ŽENE VOLE BRADATE MUŠKARCE, A DECA? Odgovori KLINACA će vas IZNENADITI

Zanimljivo je da se mišljenje o muškarcima s bradom kod dece menja kad uđu u pubertet

Objavljeno:

Za potrebe nove studije dr. Nicole Nelson sa Univerziteta Queensland u Australiji, koja inače proučava izraze lica, pokazala je deci u dobi od 2 do 17 godina fotografije muškaraca sa bradom i bez brade, i zamolila da ih procene - na temelju određenih osobina poput muškosti, snage i pouzdanosti.

Njena su otkrića nedavno objavljena u časopisu 'Evolucija i ljudsko ponašanje', a otkrila je da mala deca misle da su bradati muškarci muževni i jači od muškaraca bez brade, ali su ih isto tako smatrali i starijima i manje privlačnima. Što su deca bila starija, to je obrazac postajao ekstremniji. Ipak, deca čiji su očevi imali brade, su muškarce s bradama ipak videli 'toplije' nego druga deca.

- Mališani od devet meseci do jedne godine ne vole brade, a kako odrastaju, negde do 13. godine bradu vole sve manje - rekla je dr. Nelson, koja kaže da se mišljenje kako su brade povezane sa snagom uspostavlja vrlo rano, ali svejedno deca nemaju poverenja u bradate muškarce.

Zanimljivo je da se mišljenje o muškarcima s bradom kod dece menja kad uđu u pubertet.

- Mislim da je puštanje brade dobar potez ako želite na neki način naglasiti muškost i izgledati malo dominantnije ili malo starije - objasnila je dr. Nelson za portal Best Life, no savetuje da onda budete spremni na to da će vas se deca pomalo i bojati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.