POTPUNI ŠTRAJK JAVNOG SAOBRAĆAJA BLOKIRAO SVE: Avioni KASNE sa POLETANJEM, samo BICIKLISTI neometano PROLAZE
Javni saobraćaj je u kolpasu: Amsterdam, Foto: Printscreen

haos u amsterdamu

POTPUNI ŠTRAJK JAVNOG SAOBRAĆAJA BLOKIRAO SVE: Avioni KASNE sa POLETANJEM, samo BICIKLISTI neometano PROLAZE

Većina autobusa, vozova, tramvaja i trajekata danas je zaustavljena zbog jednodnevnog štrajka koji su sazvali sindikati u kampanji protiv podizanja starosne granice za odlazak u penziju

Objavljeno: 12:21h

Amsterdamski aerodrom Šiphol upozorio je danas putnike na moguća kašnjenja zbog nacionalnog štrajka osoblja javnog saobraćaja.

Većina autobusa, vozova, tramvaja i trajekata danas je zaustavljena zbog jednodnevnog štrajka koji su sazvali sindikati u kampanji protiv podizanja starosne granice za odlazak u penziju.

Portparolka za aerodrom Šiphol rekla je da je oko 80 letova otkazano na aerodromu. Nacionalni avioprevoznik KLM ponudio je putnicima da besplatno promene let da bi izbegli štrajk.

Samo četiri voza na sat saobraćaju izmedju aerodroma i Amsterdama umesto uobičajenih 25. Aerodrom na vebsajtu upozorava da se ne ide ka Šipholu bez apsolutne potrebe.

Gradske vlasti Amsterdama su zbog štrajka javnog prevoza jedan od glavnih gradskih tunela ispod kanala danas rezervisale samo za građane koji idu biciklima da bi mogli da stignu posla.

BONUS VIDEO:

Mesto okršaja u Zubinom Potoku (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.