Dobro je znati: Ovo je najsigurnije mesto u avionu!

detaljna analiza

Dobro je znati: Ovo je najsigurnije mesto u avionu!

Magazin Tajm je napravio detaljnu analizu 17 avionskih nesreća u poslednjih 30 godina ne bi li otkrio koja mesta su najsigurnija u avionu
Objavljeno:

Let avionom smatra se jednim od najsigurnijih načina putovanja. Nesreće se ipak događaju, a mesto na kome sedite itekako može da poveća šanse da istu preživite bez većih posledica. Tajm magazin je napravio detaljnu analizu 17 avionskih nesreća u poslednjih 30 godina, kako bi otkrio koja mesta su najsigurnija u avionu. Preživljavanje avionske nesreće je moguće ako se vozite ovim avionom! (FOTO) (VIDEO) Iznenađujuće, kao najsigurnije mesto pokazao se srednji red u repu letelice. - Sredina aviona se kroz istoriju pokazala najfatalnijim delom za putnike. Smrtnost u prednjem delu aviona iznosi 44 odsto u odnosu na zadnji deo aviona, gde je ona tek 28 odsto - navodi Tajm.

Sigurnim se smatraju i dva reda najbliža izlazima za slučaj opasnosti, s obzirom da putnici na ovim mestima imaju mogućnost najbržeg izlaska iz aviona. Magazin ističe da pomenuta mesta ne sprečavaju povrede i smrtnost, već su se pokazali "najsretnijim" za putnike u poslednje tri decenije nesreća u civilnom vazduhoplovstvu. (Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.