OTIŠLA NA VAMPIRSKI TRETMAN LICA PA DOBILA HIV! Naizgled bezopasan zahvat u SPA CENTRU pretvorio se u NOĆNU MORU!
Podmlađivanje lica / Ilustracija, Foto: Printscreen / BrightSide

STRAŠNO

OTIŠLA NA VAMPIRSKI TRETMAN LICA PA DOBILA HIV! Naizgled bezopasan zahvat u SPA CENTRU pretvorio se u NOĆNU MORU!

Nakon što je inspekcija američkog Ministarstva zdravlja zatvorila spa centar u Albuquerqueu zbog nestručnog izvođenja podmlađivanja lica stanicama iz krvi pacijenata, potvrđena su dva slučaja zaraze HIV-om

Objavljeno: 18:39h

Zdravstveni radnici u Novom Meksiku objavili su da su laboratorijska ispitivanja dokazala dva slučaja zaraze virusom HIV-a tokom tzv. vampirskog tretmana podmlađivanja lica u spa centru u Albuquerqueu, zbog čega se pozivaju svi klijenti koji su bili na tretmanu u tom centru između aprila i juna prošle godine da obave besplatno testiranje na HIV, hepatitis B i hepatitis C.

Reč je o PRP metodi podmlađivanja kože ubrizgavanjem matičnih stanica iz vlastite krvi pacijenta, koja, ako se izvodi propisno, nije opasna, ali kako je inspekcija američkog Ministarstva zdravlja prošle godine utvrdila da u tom centru nisu poštovali proceduru koja pacijentima garantuje sigurnost, centar je zatvoren i započelo se s testiranjem pacijenata.

Pretpostavka je bila da se zbog nesigurno izvedenog postupka mogla preneti infekcija, a ova dva slučaja ukazuju na mogućnost da nestručno izveden tretman može biti uzrok zaraze HIV-om.

- Do sada je testirano više od 100 klijenata, a svi ostali pozivaju se da što pre obave testiranje, što je važno jer postoje učinkoviti lekovi za hepatitis i HIV - stoji u saopštenju koje potpisuje Kathy Kunkel, advokatica kabineta u američkom Ministarstvu zdravlja, koje je objavljeno u ponedeljak.

Iz spomenutog spa centra su još u vreme zatvaranja centra odbili da komentarišu sumnje, te još nema izjava vlasnika.

BONUS VIDEO:

DŽINOVSKA ANAKONDA BLOKIRALA AUTOPUT! Vozači ni da mrdnu dok ogromni gmizavac ne prođe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.