MAJSTOR JE 9 BORILAČKIH VEŠTINA I SVI DRHTE OD NJEGA! Ovaj ČIČA je poslednji NINDŽA, a ovo je NJEGOVA TAJNA (VIDEO)
I dalje lomi ljude k'o šibice, Foto: Printscreen

LEGENDA JAPANA

MAJSTOR JE 9 BORILAČKIH VEŠTINA I SVI DRHTE OD NJEGA! Ovaj ČIČA je poslednji NINDŽA, a ovo je NJEGOVA TAJNA (VIDEO)

Prebije dva, tri čoveka pre nego što sedne da doručkuje...

Objavljeno:

Masaki Hacumi je legenda u Japanu, čiča koji lomi, ali i namešta kosti, jedan od poslednjih pravih nindža ratnika, koji pokušava da svoje znanje borilačkih veština prenese na mlađa pokoljenja.

foto: Printscreen

Osnivač je čuvene organizacije Budžinkan, u kojoj se uči čak devet drevnih borilačkih veština, a trenutno, u 88. godini, živi i podučava u gradu Noda u Japanu.

foto: Printscreen

Hacumi je od najranijeg detinjstva pokazivao talenat i interesovanje za razne sportove, a naročito one borilačke. Međutim, pored toga stigao je da bude i kapiten fudbalskog tima u srednjoj školi. Na univezitetu je počeo da trenira džudo, a ovu sportsku disciplinu je toliko savladao da je kasnije počeo da njome podučava američke vojnike koji su bili stacionirani u jednoj lokalnoj kasarni.

Pored toga naučio je i da namešta kosti, pa su mnogi sa problemima odlazili kod njega da im namešta kičmu, izvrnute zglobove, polomljene ruke i slične stvari.

foto: Printscreen

U srednjoj školi i na faksu niko nije smeo da ga pogleda jer se plašio da će dobiti strašne batine. Priča se da je jednom grupa lokalnih huligana htela da se našali sa njim i uzme mu kačket sa glave, te da je Hacumi, bez reči, njih trojicu oborio na patos u roku od par sekundi, a onda otišao na doručak...

Nakon što je diplomirao, Hacumi se dao u potragu za novim učiteljem kako bi proširio svoje znanje iz borilačkih veština. Kad mu je bilo 26 godina, upoznao je Tošitsugu Takamacua, poznatog i po nadimku Tigar iz Mongolije, s kojim je narednih 15 godina na ostrvu Honšu učio razne stilove borbe koji su bili karakteristični za drevne nindža ratnike, istovremeno proširujući svoje znanje iz džudoa, karatea, aikidoa i kobudoa.

foto: Printscreen

Do smrti svog učitelja, Hacumi je uspeo da ovlada znanjem svih devet škola borilačkih veština - tri škole drevnih nindža i šest samurajskih škola borilačkih veština. Dakle, mogao je da se bije na devet načina i da koristi toliki dijapazon tehnika i pokreta da se mnogima činilo kako je praktično neuništiv, na taj način postavši najbolji i najpotkovaniji borac na planeti.

foto: Printscreen

Zato je 1982. godine otišao u Ameriku gde je počeo da podučava ljude raznim borilačkim veštinama, a onda je nastavio da svoje znanje širi celom planetom. Istovremeno je pisao knjige o borilačkim veštinama, kao i tekstove za magazin "Tetsucan" koji se prodavao u čak 18 zemalja.

Tako je zapao za oko i filmskoj industriji pa je pozvan da sarađuje na filmu iz Džejms Bond serije "You Only Live Twice", kao i u popularnoj japanskoj seriji "Šinobi no Mono". Bio je kasnije i šef kaskadera u mnogim japanskim filmovima i serijama.

Hacumi je objasnio da se njegova borbena veština temelji na ezoteričnim sposobnostima i životnoj filozofiji japanskih planinskih klanova koji su živeli u hermetičnim zajednicama i bili poznati kao izuzetni borci.

foto: Printscreen

Kao što rekosmo, autor je devet stručnih knjiga, a najkompletnija je objavljena pre pet godina i zove se "The Complete Ninja: The Secret World Revealed" (može da se prevede kao Tajni svet nindža).

BONUS VIDEO:

KAKVA NEVALJALA SOVA! Uporno je dosađivala maci koja je želela da drema, ali to nije moglo večito da traje! Jedna je ipak morala da odustane! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.