HOLANDSKI LEKAR SEJAO DECU PO SVOJOJ KLINICI ZA VEŠTAČKU OPLODNJU: DNK analize pokazale STRAHOTU!
Džonatan Hej i Merel Lote koji su začeti u Karbatovoj klinici uoči suđenja o Karbatovom DNK profilu, Foto: Printscreen/youtube

AU!

HOLANDSKI LEKAR SEJAO DECU PO SVOJOJ KLINICI ZA VEŠTAČKU OPLODNJU: DNK analize pokazale STRAHOTU!

Lekar upleten u skandal je Jan Karabat koji je preminuo 2017. godine

Objavljeno:

Preminuli lekar iz Holandije koji je upleten u skandal s decom začetom veštačkom oplodnjom otac je najmanje 49-ero njih, tvrdi organizacija koja predstavlja roditelje dece i decu začetu veštačkom oplodnjom.

Lekar upleten u skandal je Jan Karbat (Karbaat) koji je preminuo 2017. godine. Organizacija tvrdi da je on otac 49-ero dece rođene nakon što su njihove majke posetile njegovu kliniku u Roterdamu. Tvrde da je on za oplodnju koristio svoju spermu umesto sperme donora.

Objavljeni rezultati DNK testa

Rezultati DNK testova koji su obavljeni pokazali su da 49 dece potiče direktno od preminulog Karbata, odnosno da je on njihov otac, tvrdi organizacija "Defence for Children".

- Rezultati potvrđuju ozbiljne sumnje da je Karbat u klinici koristio svoju spermu - rekli su iz organizacije.

Kontroverzni slučaj dospeo je u javnost nakon što je holandski sud odlučio da bi rezultati DNK testa Jana Karbata trebali da budu uručeni roditeljima i deci začetoj u njegovoj klinici kako bi mogli da se naprave uporedni testovi.

Karbat je pak navodno pre svoje smrti priznao da je otac oko 60 dece nastale do 2009. godine kada je klinika prestala s radom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.