DEVOJČICA JE ISPRIČALA OCU POTRESNU ISTINU: Kada sam imala 16 godina rekla sam mu NE, ali njemu je bilo SMEŠNO!
U pismu koje ćerka kao već odrasla devojka čita svom ocu, opisan je život žena koje ispaštaju zbog vređanja koja svakodnevno doživljavaju, Foto: Shutterstock

POTRESNO!

DEVOJČICA JE ISPRIČALA OCU POTRESNU ISTINU: Kada sam imala 16 godina rekla sam mu NE, ali njemu je bilo SMEŠNO!

Norveška humanitarna organizacija CARE snimila je veoma moćan video kojim želi da upozori na posledice seksizma koji je naspram žena u našoj kulturi normalna pojava

Objavljeno: 14:38h

Norveška humanitarna organizacija CARE snimila je veoma moćan video kojim želi da upozori na posledice seksizma koji je naspram žena u našoj kulturi normalna pojava.

U pismu koje ćerka kao već odrasla devojka čita svom ocu, opisan je život žena koje ispaštaju zbog vređanja koja svakodnevno doživljavaju. Kako bi reči tih žena doprle do svih muškaraca odabrana je osoba koja muškarcima najviše znači, a to je ćerka.

Rodiću ću se kao devojčica, što znači da će me već od 14. godine dečaci nazivati kurvom, droljom i sličnim imenima, jer dečaci to rade iz zabave pa te to neće brinuti i ja to razumem. Možda si i ti radio isto kada si bio mlad, pokušavajući da impresioniraš svoje prijatelje. Ipak, neki ljudi to neće shvatiti kao šalu, a ono što je najsmešnije je to što to neće biti devojčice, nego neko od dečaka. Kada budem napunila samo 16 godina neki od tih dečaka će gurati ruke u moje pantalone dok ću ja biti toliko pijana da neću moći da stojim na nogama. Ja ću samo reći ne, a oni će se nasmejati na to. Smešno, zar ne?"

Kad bi me tada video tatice, bilo bi te sramota što sam toliko pijana. Posle svega ovoga neće biti čudno ako me budu silovali kad budem imala 21 godinu.

Na putu do kuće napao me je sin tvog prijatelja sa kojim svake srede ideš na plivanje; tip koji je uvek pričao uvredljive viceve, ali oni su bili smešni zar ne? Njegov sin je odrastao na takvim šalama…

Kada sam napokon upoznala “gospodina savršenog“ bio si toliko srećan zbog mene. Ali jednog dana on prestaje da bude savršen, a ja ne znam zašto. Znam da nisam tip žrtve, da sam vaspitavana da postanem snažna žena, ali sve je prevršilo meru kada mi je jedne noći rekao da sam kurva.

Kada me je sledećeg dana udario. Mislim, preterala sam, zaista sam ponekad prava kučka. Još uvek smo najbolji par na svetu i zbunjena sam jer ga volim i mrzim istovremeno i nisam sigurna da li i dalje radim pravu stvar…Jednog dana mi je pretio da će me ubiti i da će sve postati crno.

Dragi tatice, ovo je usluga za koju želim da te zamolim, jer jedna stvar vodi ka drugoj. Molim te, zaustavi sve to pre nego što počne. Nemoj da dopustiš da moja braća devojčice zovu kurvama, jer one to nisu, a jednog dana bi neki dečak mogao da pomisli da je to istina. Ne prihvataj uvredljive šale od čudnih muškaraca, čak ni od prijatelja, jer iza svake šale krije se malo istine.

Dragi tatice, znam da ćeš me zaštititi od lavova, tigrova, oružja i automobila, bez razmišljanja da time možeš dovesti svoj život u opasnost. Ali, dragi tatice, rodiću se kao devojčica. Molim te, poreuzmi sve kako to ne bi bila najveća opasnost od svih.

BONUS VIDEO:

DEVOJKA SE GOLA MOLILA KAO DA JE NEŠTO ZAPOSELO! Razbacala stvari po celoj sobi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.