NEŠTO JE POGODILO MESEC U TOKU POSLEDNJEG POMRAČENJA: Sve je SNIMLJENO, pogledajte i sami! (VIDEO)
Nešto je udarilo u površinu meseca!, Foto: Public

neverovatno

NEŠTO JE POGODILO MESEC U TOKU POSLEDNJEG POMRAČENJA: Sve je SNIMLJENO, pogledajte i sami! (VIDEO)

Tokom poslednjeg pomračenja, nešto se zabilo u površinu Meseca

Objavljeno: 08:12h

Sa svih strana sveta stižu vesti o malom blesku uočenom na Mesecu, a mnogi su uspeli i snimiti taj zanimljiv fenomen. Dok je svet zadivljeno gledao ono što se naziva 'super krvavim mesecom', komad stene ili nešto slično zabilo se u površinu Meseca.

Vest je prvo objavljena na Redditu čiji je korisnik prijavio da je video 'mali bljesak na Mesecu' te požurio proveriti je li isto video još neko. Sličan prizor vidjeli su i korisnici iz Maroka, a o fenomenu je izvestio i Griffit opservatorija iz Los Angelesa.

'Je li to možda meteor? S obzirom da su slično videli u Maroku i u Los Angelesu, mislim da možemo isključiti da se zapravo radilo o meteoru koji je ušao u Zemljinu atmosferu', napisao je korisnik Reddita.

Blesak je bio vrlo kratak pa je teško reći je li zaista nešto pogodilo Mesec ili se radi o nečem drugom, poput problema s kamerom. Međutim, naučnici su se bacili na otkrivanje ove misterije s obzirom da je tajanstveni fenomen snimljen više puta i to s različitih tačaka na Zemlji.

Da je zaista nešto pogodilo Mesec, govore i podaci MIDAS-a (Moon Impacts Detection and Analysis System), sistema koji motri i beleži sve objekte koji udaraju u Mesec.

Naučnici ipak smiruju uzbuđenje i objašnjavaju da se verovatno radi o sasvim uobičajenoj pojavi koja se u normalnim okolnostima ne vidi jer je površina Meseca presvetla, ali sada ju je bilo moguće videti jer je Mesec bio u pomračenju.

Pogledajte video:

BONUS VIDEO:

OVAKO BESNOG DAVIDA NIKO JOŠ NIJE VIDEO: Napravio haos u kući, pa javno zapretio! Tek ćete videti KAKAV SAM JA PSIHOPATA!

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.