BOSANAC IM DOŠAO GLAVE! Policija Perua zaplenila TONU I PO kokaina kod Smaila, radio sa SRPSKIM narko-klanom!
Smail Sikalo je uhapšen, Foto: Facebook printscreen

veliko hapšenje

BOSANAC IM DOŠAO GLAVE! Policija Perua zaplenila TONU I PO kokaina kod Smaila, radio sa SRPSKIM narko-klanom!

On je povezan s grupom "Amerika", koju vode Srbi, javljaju južnoamerički mediji

Objavljeno:

Smail Sikalo, Bosanac, uhapšen je u Peruu prilikom zaplene tone i po kokaina.

On je povezan s grupom "Amerika", koju vode Srbi, javljaju južnoamerički mediji.

Plan krijumčara bio je da pošiljka stigne morskim putem do Evrope, gde bi na ulici ta vrednost premašila 80 miliona dolara.

Policija je započela istragu nakon sumnjivog tranzita vozila iz grada Huljaga u Vraem, a zatim je istraga nastavljena osmatranjem agenata na strateškim lokacijama i ubrzo su došli do vrednih informacija.

Sve je započelo kada je policija u subotu pronašla 472 kilograma droge u kući i uhapsila dvojicu Peruanaca, a zatim je akcija nastavljena i sutradan, pa je u nedelju izvršena najveća zaplena.

Uskoro je uhapšen i Sikalo, a Bosanac je bio važan deo ove slagalice jer ima bliske veze sa srpskim narko-dilerom Zoranom Jakšićem, osuđenim u Limi u januaru 2017. godine na 20 godina zatvora, rečeno je u peruanskoj policiji.

Policija je pronašla dva kofera - jedan napunjen sa 28 "cigli" kokaina, a drugi sa 19 pakovanja. Najveći teret pronađen je u ormanu sobe na spratu kuće i to više od jedne tone kokain hidohlorida. Poručioci iz inostranstva mogli su lako da identifikuju njihovu drogu - mnogi paketi označeni su logom BiH.

Zaplena kokaina
Zaplena kokaina foto: Peruvian Police

Prethodno je 2016. godine uhapšen Zoran Jakšić (57) zbog krijumčarenja narkotika i ubistva, vođa kriminalnog klana "Amerika", kasnije i osuđen je pred peruanskim sudom u Limi na 20 godina zatvora zbog finansiranja mreže krijumčara kokaina, koja u ovoj zemlju deluje još od devedesetih godina.

Sikalo je takođe već bio uhapšen u Peruu zbog trgovine drogom 1998. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/La Republica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.