BEBA JE ROĐENA SA SRCEM VAN GRUDNOG KOŠA: Operisalo ju je 50 LEKARA, a onda su roditelji dobili neverovatnu vest!
Venelope je preživela težak deformitet, Foto: Youtube printscreen

medicinsko čudo

BEBA JE ROĐENA SA SRCEM VAN GRUDNOG KOŠA: Operisalo ju je 50 LEKARA, a onda su roditelji dobili neverovatnu vest!

Ona je rođena sa srcem koje se nalazilo izvan grudnog koša, nečim što nije nikad preživela nijedna beba rođena u Velikoj Britaniji

Objavljeno:

Mala Venelope rodila se pre nešto više od godinu dana.

Njen dolazak na svet nije bio ispunjen srećom i osmesima, već tugom i brigom. Ona je rođena sa srcem koje se nalazilo izvan grudnog koša, nečim što nije nikad preživela nijedna beba rođena u Velikoj Britaniji.

Ali, za sve postoji prvi put.

Godinu dana kasnije, Venelope je kod kuće, u krugu svoje porodice, a njeno je srce upravo tamo gde i mora biti. Za lekarski tim koji ju je operisao, ali i za roditelje to je pravo medicinsko čudo, ali i čudo Božića.

Kada je rođena, devojčica je podvrgnuta izuzetno kompleksnoj operaciji na kojoj je radilo čak 50 ljudi. Roditeljima su tada rekli da se pripreme za najgore.

U samo tri nedelje, devojčica je prošla kroz tri operacije. Uspešno se oporavlja, a njen je slučaj ušao u enciklopedije i o njemu se predaje na medicinskim fakultetima širom sveta.

Venelopina borba još uvek nije gotova. Ona još uvek mora biti priključena na kiseonik i uzimati koktel jekova, a četiri noći nedeljno da boravi u bolnici.

Ali, živa je i dobro se razvija i telesno i mentalno. Čudesno!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.