Apokalipsa na pragu? Sunce ne sija punim sjajem, preti nam Ledeno doba! (FOTO)

ko preživi pričaće

Apokalipsa na pragu? Sunce ne sija punim sjajem, preti nam Ledeno doba! (FOTO)

Sunce ovako nije izgledalo još od 1906 godine, a naučnici smatraju da nam zbog ove promene preti mini ledeno doba
Objavljeno:
Pre nekoliko dana Sunce je izgledalo kao “bela kugla”, a na fotografiji koju je objavila NASA nije bilo vidljivih pega na površini. Sunce ovako nije izgledalo još od 1906 godine, a naučnici smatraju da nam zbog ove promene preti mini ledeno doba! Na Marsu nema vetra, a Saturn je čista voda: 10 zanimljivijih činjenica o svemiru! (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Iako ovakva aktivnost nije neuobičajena, naučnici upozoravaju da Zemlji, ako se nastavi ovakav trend, preti mini ledeno doba.
Trenutno imamo najmanje sunčevih pega od 14. ciklusa
Ipak ih ima 9? Otkrivena nova planeta u Sunčevom sistemu! (VIDEO) Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Period kad je Sunce bilo najmanje aktivno dešavalo se se u takozvanom Maunderovu minimumu, od 1645. do 1715. godine. Tokom tog perioda Sunčeve pege bile su izuzetno retke i smatralo se kako je Sunčev ciklus prestao postojati.
Wikipedia
Prošlogodišnja istraživanja pokazala su da nas novi Maunderov minimum ponovo može zadesiti između 2020. i 2030. godine. Ozonska rupa najveća je dosad Velika rupa iznad Arktika postaće još veća ovog proleća kad se hladni vazduh pomeša s povratkom Sunca i zagađenošću vazduha. 24sata.hr

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.