MAJKL KORS KUPIO VERSAĆE ZA DVE MILIJARDE DOLARA: Zemljotres u modnoj industriji!
Foto: AP

prekretnica

MAJKL KORS KUPIO VERSAĆE ZA DVE MILIJARDE DOLARA: Zemljotres u modnoj industriji!

Prošle godine, kompanija Majkl Kors kupila je za 900 miliona funti kompaniju proizvođača cipela Džimi Ču

Objavljeno:

Američka modna kuća Majkl Kors platiće za luksuzni italijanski modni brend Versaće više od dve milijarde dolara, prenosi AP.

- Kupovina Versaćea je važna prekretnica za našu grupu - rekao je Džon Ajdol, predsednik i izvršni direktor Majkl Korsa.

Posle dogovora Majkl Kors će promeniti će promeniti svoje korporativno ime u Kapri Holdings, a objašnjenje je "ikonična, glamurozna i luksuzna destinacija".

Američka kompanija rekla je da će Donatela Versaće, sestra osnivača modne kuće Đani Versaće "nastaviti da vodi kreativnu viziju kompanije".

- Moja strast nikada nije bila jača. Ovo je savršeno vreme za našu kompaniju, koja stavlja kreativnost i inovativnost u srž svojih aktivnosti, da raste - rekla je Donatela Versaće.

foto: Reuter/Andrew Kelly

Prošle godine, kompanija Majkl Kors kupila je za 900 miliona funti kompaniju proizvođača cipela Džimi Ču, iako je pre preuzimanja bila suočena sa padom kupovine svojih proizvoda.

Privatni fond Blekstoun kupio je 20 odsto udela u modnoj kući Versaće 2014. godine, kako bi se akcijama trgovalo na berzi, ali su se uverili da je slaba zainteresovanost za akcije te kuće.

Ostalih 80 odsto su u vlasništvu porodice Versaće.

Bonus video:

100 % siguran način kupovine preko interneta: Ovako ćete zaštiti svoje interese i novac!

(Espreso.co.rs / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.