MOJA BEBA SE UGUŠILA U AUTO SEDIŠTU: Majka kojoj se život pretvorio u NOĆNU MORU ima važno upozorenje za sve roditelje!
Foto: Printscreen/Youtube

strašno!

MOJA BEBA SE UGUŠILA U AUTO SEDIŠTU: Majka kojoj se život pretvorio u NOĆNU MORU ima važno upozorenje za sve roditelje!

Mijina majka Lisa je s pričom sada izašla u javnost kako bi osvestila druge ljude

Objavljeno: 18:19h

Mia Smit je bila stara 17 meseci kada ju je njena bebisiterka u junu 2015. godine stavila u auto sedište da spava. Nakon što se curica nije budila, odvezli su ju hitno u bolnicu gde je nakon dva dana umrla.

Curica je umrla jer nije dobila dovoljno kiseonika i nije mogla normalno disati zbog položaja svojeg tela. Dadilja Valeri Vakerli je osuđena za ubistvo iz nehata i kažnjena je csa tri godine zatvora i porodici mora platiti odštetu.

Mijina majka Lisa je s pričom sada izašla u javnost kako bi osvestila druge ljude.

- Bila sam na poslu kada me nazvala bejbisiterka i rekla da se Mia ne budi. Mia je spavala u auto sedištu u kući i klonula je prema napred te nije imala vazduha i ugušila se - kaže Lisa iz Teksasa.

Kada sedište nije u automobilu, odnosno kada je na ravnoj površini nije pod istim uglom pa se dete može nagnuti napred jer su mu mišići vrata slabi te ostati bez vazduha.

Ako se dete čim mu klone glava brzo ne premesti, zbog nedostataka kiseonika može pretrpeti oštećenje mozga i umreti. Prema studiji koja je napravljena 2015. godine i koju je objavio Journal of Pediatrics između 2004. i 2008. godine umro je 47 dece u različitim nosilicama. Od tog broja 37 ih je umrlo u sedištu za automobil.

Lisa koja se sa suprugom i dvojicom sinova preselila u Aledo kaže kako često šeta gradom i vidi roditelje koji decu nose u sedištu za auto.

- Decu u sedištu za automobil nose u restorane pa ih stavljaju na stolove ili na pod. Odmah dođem to tih ljudi i kažem im da sam imala ćerku koja je bila stara 17 meseci kada je umrla i kažem im da budu vrlo oprezni - kaže Lisa.

(Espreso.co.rs/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.