ZABRANILI MU DONIRANJE SEMENA JER IMA 33 DECE: Ipak, žene ga i dalje jure da im pravi bebe (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter/New York Post

neverovatno

ZABRANILI MU DONIRANJE SEMENA JER IMA 33 DECE: Ipak, žene ga i dalje jure da im pravi bebe (FOTO)

Žene se otimaju za njegovu spermu

Objavljeno:

Žene u Njujorku godinama su se otimale za njegovu spermu, pa Ari Nagel već ima 33 dece. Ali slavni donor sada ima problema u Izraelu - ni jedna klinika više ne sme imati posla s njim.

Izrael pokušava zabraniti doniranje sperme profesoru matematike i serijskom donoru jer već ima previše dece.

Ari Nagel (42) kojem su mediji dali živopisno ime - Sperminator - u proteklih je deset godina postao otac 33 dece širom američke države Njujork, a još nekih desetak beba je na putu.

Nagel je donirao svoju spermu desetinama žena, ponekad jednostavno tako što je ejakulirao u čašice u javnim toaletima Starbuksu, piše Njujork Post.

U članku objavljenom još pre dve godine, Njujork Post je pisao kako se žene otimaju za njegovu spermu - Nagel ima divnu osobnost, zgodan je i voljan je donirati spermu potpuno besplatno.

Ženama koje iz raznih razloga ne mogu začeti prirodnim putem - među njima su razvedene i same žene, lezbejke ili parovi koji iz zdravstvenih razloga imaju problema sa začećem, Ari Nagel predstavljao je zgodnu alternativu skupoj banci sperme.

Vlasti u Izraelu odlučili su tome stati na kraj.

Krajem prošle godine, 43-godišnja žena je otputovala s njim u Izrael, s namerom da zamrzne i primi njegovo seme u privatnoj klinici. Ali pre nego što je uopšte napustio kliniku, lekar je izdvojio njegov uzorak i rekao mu da ne smeju usaditi njegovu spermu.

Iz Ministarstva zdravlja u Izraelu su ženi koja je pokušavala začeti poslali pismo u kojem kažu da u Izraelu ne može koristiti njegovu spermu te da su sve klinike o tome obaveštene. Naime, zakon tamo propisuje da svi donori moraju biti anonimni, odnosno da donor ne sme znati identitet donora i obrnuto, primatelj ne sme znati identitet donora.

Jedini na listi zabranjenih

Jedina dopuštena iznimka jest ta da donor potpiše izjavu kako će učestvovati u odgoju dece.

Tako je Nagel, koji je inatu u braku i sa suprugom ima troje dece potpisao takvu izjavu poslednjoj ženi koja je pokušala iskoristiti njegovu spermu u izraelskoj klinici, ali i sa još šest žena koje su već pohranile njegovu spermu u Izraelu. Naime, Izrael sada ne želi vratiti Nagelovu spermu ženama koje su klinikama već platile unapred za usađivanje semena.

Ali izraelsko Ministarstvo zdravlja nije priznalo njegovu izjavu o preuzimanju roditeljske odgovornosti.

- Uzevši u obzir broj žena koje je Nagel oplodio... naše je mišljenje kako njegova izjava da će preuzeti roditeljsku odgovornost i učestvovati u odgoju dece nije ni iskrena niti razumna - napisali su iz ministarstva.

- Žele zabraniti moju spermu - požalio se Nagel.

Postoji lista zabranjenih donora, a ja sam jedini na toj listi - izjavio je.

Zbog takve odluke, 43-godišnjakinja čiji identitet nije poznat, odlučila je tužiti izraelsko Ministarstvo zdravlja, a slučaj je sada na najvišoj sudskoj instanci.

Bonus video: GLADAN ČOVEK LOMI SVE PRED SOBOM! Ulazio u restoran i umesto da povuče vrata on ih je polomio, a gosti ostali U ŠOKU! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.