ON JE NAJMLAĐI HEROJ U ISTORIJI! Dečak (10) je porodio svoju majku, a onda je uradio nešto još neverovatnije! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / TUBE 2017

MALENI HEROJ

ON JE NAJMLAĐI HEROJ U ISTORIJI! Dečak (10) je porodio svoju majku, a onda je uradio nešto još neverovatnije! (VIDEO)

Desetogodišnji dječak Džejden Fontenot pomogao je svojoj mami za vreme iznenađujućeg porođaja i spasio život bebi

Objavljeno:

Dečak je dokazao da je sve moguće jer nije samo pomogao mami da se porodi na podu kupatila u porodičnoj kući u Lujzijani, nego je i pomoću aspiratora za nos spasio život novorođenčetu koje nije disalo.

Ešli Moro (36) je ujutro, 11. avgusta, ispratila svog verenika na posao i tada joj je puknuo vodenjak. Bacila je pogled na dole i videla bebine nožice kako izlaze i nje. Odmah je pozvala pomoć. Poslala je dečaka do njegove bake koja živi u u kući odmah do njih, međutim ona nije mogla da pomogne jer zbog nedavne operacije bila skoro nepokretna. Pozvali su hitnu pomoć, a Džejden kada je video da već postaje kritično, odlučio se na veliki korak - morao je da porodi svoju mamu.

- Rekla sam mu: "Pomoći ćeš mi da rodim tvoga brata, a to moramo da učinimo brzo jer su bebine nožice postale plave i on ne može da diše", ispričala je Ešli za NBC.

Džejden je sledio mamine instrukcije. Okrenuo je bebu i podržavao svoju mamu tokom porođaja. No, kada se dete rodilo, nije disalo.

Dečak je odmah pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-mesečna sestra i počeo da pumpa vazduh kroz bebin nos i usta. Beba, kasnije nazvana Deks, počela je diše, a u njihov dom je vrlo brzo stigla i hitna pomoć.

Ponosna mama je kasnije opisala kako se osećala kada se sve uspešno završilo.

- Jako sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. On je moj heroj - poručila je Ešli.

Lekari su u bolnici kasnije rekli da u slučaju da Džejden nije pomagao mami pri porođaju, beba bi umrla zbog nedostatka kiseonika.

(Espreso.co.rs / )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.