USPEŠAN PRVI TEST: Prevoz budućnosti za 5 sekundi dostiže brzinu od 309 km/h! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Hyperloop One

POPUT TELEPORTA

USPEŠAN PRVI TEST: Prevoz budućnosti za 5 sekundi dostiže brzinu od 309 km/h! (VIDEO)

Ova vožnja je ujedno i drugi put da je Hyperloop One testirao neku od svojih tehnologija za transport u zemaljskim uslovima, a prvo testiranje se dogodilo u maju 2017. godine

Objavljeno:

Cev Hyperloop One, prevoznog sredstva budućnosti, testirana je po prvi put u pustinji Nevada, a kapsula koja će jednog dana verovatno prevoziti ljude na velikim udaljenostima, dostigla je brzinu od 309 km/h za samo pet sekundi.

- Ovo je početak nove ere u oblasti transporta. Dostigli smo istorijsku brzinu od 192 milje na sat, a uzbuđeni smo što smo svetu prvi put predstavili pod XP-1 kako putuje kroz Hyperloop One cev - rekao je Šervin Piševar, suosnivač kompanije.

- Zvučalo je kao da veštica plače nad mrtvom mačkom - opisao je zvuk jedan od učesnika ovog testiranja.

Iz Hyperloop One kažu da je sve funkcionisalo kako treba.

Kako bi smanjili trenje što je više moguće, vazdušni pritisak u cevi je spušten na onaj kakav bi vladao na visini od 60.000 metara. Iako je testiranje prošlo kako treba, predstoji još mnogo koraka u usavršavanju ovog sistema, kako bi postao prevozno sredstvo budućnosti.

Ova vožnja je ujedno i drugi put da je Hyperloop One testirao neku od svojih tehnologija za transport u zemaljskim uslovima, a prvo testiranje se dogodilo u maju 2017. godine, i uključivalo je kraću stazu na kojoj je Hyperloop pod razvio brzinu od 70 milja na sat.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.