Beba ima samo 18 meseci i teška je 32 kilograma! A razlog je jednostavan! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Ihlas News Agency

ČUDO NEVIĐENO

Beba ima samo 18 meseci i teška je 32 kilograma! A razlog je jednostavan! (FOTO) (VIDEO)

Sin porodice Bekte po imenu Jagiz ima svega 18 meseci i 32 kilograma
Objavljeno:

Sin porodice Bekte po imenu Jagiz, iz severnog turskog grada Samsuna, iako ima svega 18 meseci, zbog nedostatka hormona leptin dostigao je težinu od 32 kilograma.

Leptin je proteinski hormon koji je vrlo važan regulator održavanja metabolizma i telesne težine, a stvaraju ga masne ćelije u telu. Nedostatak leptina utiče na povećanju želju za hranom i usporavanje metabolizma.

foto: Printscreen/youtube/Ihlas News Agency

Supružnici Sedat i Sevda Bekte primetili su da im se sin brzo goji dok je imao svega pet meseci, te su se konsultovali sa lekarom. Nakon pregleda ustanovljen mu je nedostatak hormona leptin.

DA LI ĆE VAS OVO RAZBESNETI ILI ODUŠEVITI? Svi Srbi potiču iz Crne Gore! Jagiz danas ima 1,5 godinu i 32 kilograma. Porodica je pronašla lek koji može da pomogne u regulaciji njegove telesne težine, ali nisu u mogućnosti da ga kupe jer je reč o veoma skupom leku (jedna kutija košta 3.000 evra) koji ne pokriva zdravstveno osiguranje. Tažili su i pomoć od državnih institucija.

Majka ovog dečaka kaže da, osim nemogućnosti kupovine leka, imaju i problem pronalska odgovarajuće odeće i pelena. - Moje dete želi da jede, a ja nemam snage da ga u tome sprečim, kaže ona. (Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.