NAJPOZNATIJA SPORTSKA NOVINARKA REŠILA DA PROGOVORI: Pričaju joj da je dobila posao zbog BUJNIH GRUDI, neće da ćuti
Dileta Leota, Foto: Printscreen Instagram/dilettaleotta

otkrila ko ju je vređao

NAJPOZNATIJA SPORTSKA NOVINARKA REŠILA DA PROGOVORI: Pričaju joj da je dobila posao zbog BUJNIH GRUDI, neće da ćuti

Novinarka smatra da je glavni problem to što nedostaje ženske solidarnosti i međusobnog razumevanja

Objavljeno:

Najpoznatija sportska novinarka Dileta Leota osim profesionalnošću, pažnju javnosti privlači i svojim atraktivnim izgledom. Posle višegodišnjih napada na nju, upravo zbog izgleda odlučila je da odgovori na seksističke komentare koje neprestano dobija, kako u rodnoj Italiji, tako i od ostatka sveta.

Dileta Leota sportska novinarka priznaje da većina komentara koji je diskredituju dolaze upravo od žena.

"Najgori komentar koji sam dobila bio je: ‘Tu si gde samo zbog svojih si*a.‘ Kolega sa Sky Sporta preneo mi je što su ljudi govorili o meni. Tad sam tek započela s ovim poslom, imala sam 20 godina i jako me je pogodilo. Te sam večeri kod kuće vrištala, to je probudilo lavicu u meni, puno sam naučila. Diplomirala sam pravo tako da mi više nikad niko ne može da kaže tako nešto", ispričala je Dileta za F magazin, prenosi Daily Mail.

Novinarka smatra da je glavni problem to što nedostaje ženske solidarnosti i međusobnog razumevanja, jer upravo žene znaju biti najgore s komentarima na račun izgleda.

Dileta Leota
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

"Problem je u ženskoj konkurenciji koja diže glavu kad sednemo na položaje koje inače zauzimaju muškarci, kao u fudbalu", izjavila je Leota, koja se iako manje nego u mladosti, i dalje suočava s negativnim komentarima i pogrdnim nazivima.

Ranije ovog meseca njen izgled komentarisala i njena kolegica iz branše, poznata italijanska novinarka i voditeljica Paola Ferari, koja je oštro osudila njen izbor odeće. Poručila je da je "promovisanje golotinje" korak nazad za žene u industriji.

"Ona je jako dobra i donosi prihode od oglašavanja, ali ako me pitate da li bih volela da moja ćerka Virdžinija bude kao ona, onda je odgovor - ne", izjavila je tada Ferari i dodala da su nekada žene nisu želele da ispadnu lepe nego dobre, a da danas pre svega žele biti lepe, što je po njoj, korak unazad.

Bonus video:

03:27

SA MOJE LEVE MAJKA ANE BOŽOVIĆ, A SA DESNE SESTRE AĆIMOVIĆ Novinarka o PRVOM dolasku u Ribnikar: Ovako se SVE saznalo

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.