OTELI SU UNUKA NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA, PA DEO TELA POSLALI POŠTOM: Kad je pušten posle 5 meseci usledio HOROR
Džon Pol Geti, Foto: Photography / Shutterstock Editorial / Profimedia

ukleti

OTELI SU UNUKA NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA, PA DEO TELA POSLALI POŠTOM: Kad je pušten posle 5 meseci usledio HOROR

Otmičari su tražili otkupninu od 17 miliona dolara

Objavljeno:

Porodica Geti jedna je od najbogatijih svih vremena. Imali su slavu i bogatstvo, ali i brojne tragedije zbog kojih se neretko o njima govorilo kao o ukletoj familiji. Organizatori zločina bili su članovi zloglasne 'Ndranghete', kalabrijske organizacije koja je bila povezana s mafijom. Nije to bio prvi slučaj da 'Ndrangheta' otima ljude radi otkupnine, ali u ovom slučaju su očekivali ogroman profit.

Radilo se o tome da je oteti 16-godišnjak bio unuk Džona Pola Getija, glave jedne od najbogatijih porodica tog vremena i osnivača Getty Oil Company. Otmičari su tražili otkupninu od 17 miliona dolara. Bio je to značajan iznos novca, pogotovo u ono vreme, ali ne i nedostižan za deda Getija III koji je bio milijarder.

Ipak, bogati deda odbio je da plati traženi iznos, a svoju odluku je pravdao rečima da ima još 14 unučadi, a u slučaju da otmičarima plati i jedan novčić, imao bi 14 otetih unučadi. Nakon nekoliko meseci mafijaši su odlučili da dokažu da su bili ozbiljni u svojim namerama.

Dečaku su odsekli uvo i pramen kose što su kao dokaz poslali lokalnim novinama. Napisali su i poruku u kojoj su poručili da porodica ima 10 dana za plaćanje ili će u suprotnom Getija III 'dobiti' u komadima. Nakon što je bogati deda ipak odlučio da plati otkupninu, svota je smanjena na 2,7 miliona dolara.

Džon Pol Geti
foto: Photography / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novac je trebao da dostavi Getijev pravni menadžer, Flečer Čejs. Muškarac je 12. decembra odneo novac na unapred dogovoreno mesto, ali dečak je pušten tek nekoliko dana kasnije. Mafijaši su unuka škrtog milijardera držali pet meseci u zatočeništvu.

Nakon što je otkupnina plaćena, dečak je pušten i ostavljen na benzinskoj pumpi u Italiji 15. decembra 1973. Nakon što je dečak pušten, policija je uhapsila devet članova 'Ndranghete', kriminalne grupe koja je držala Getija III. Ipak, nitko od šefova zloglasne grupe nije uhvaćen.

Nesretni unuk od traume se nikada nije oporavio te je završio kao narkoman. 1981., kad je imao samo 25 godina, doživeo je moždani udar zbog predoziranja i ostao je slep, nepokretan i nem.

Bio je prikovan za invalidska kolica, a preminuo je 2011. u 55. godini nakon zastoja rada vitalnih organa.

03:42

DETE NIKADA NIJE BILO TAMO, NE BI SE ODVAJALO OD MAJKE Gosti Usijanja bez dileme: Otmica se nije dogodila IZ OVOG RAZLOGA

(Espreso/Blic žena/Insider.hr/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.