ŽENA OTKRILA 5 STVARI KOJE BI VOLELA DA JU JE MAMA NAUČILA RANIJE: Misli da bi tako mnogo LAKŠE prošla KROZ ŽIVOT
Ilustracija, Foto: Profimedia

iskreno

ŽENA OTKRILA 5 STVARI KOJE BI VOLELA DA JU JE MAMA NAUČILA RANIJE: Misli da bi tako mnogo LAKŠE prošla KROZ ŽIVOT

Moja mama me je učila da je najbitnije da je čovek dobar a da je nebitno sve ostalo

Objavljeno:

Sad, kada imam skoro 40 godina, volela bih da me je moja mama, velika domaćica, ipak nešto od ovoga naučila.

Jedna žena koja se već bliži svojim četrdesetim, nedavno je na Instagramu objavila kako bi volela da ju je majka naučila nekim stvarima dok je bila mlađa. Ovo su te stavke:

Volela bih da sam pažljivije birala momke

Moja mama me je učila da je najbitnije da je čovek dobar a da je nebitno sve ostalo. Naravno, novac nije važan, ali je bitno da je čovek vredan, da ima posao, da se s njim može stvarati porodica. Ali moja mama bi kada bih god rekla da mi nešto ne valja u vezi davala savet da je to tako, eto ćuti, dobro je, "jer neće ona da se meša". Nikad mi nije rekla da postoje ljudi koji jesu dobri, ali "možda nisu dobri za tebe, ćerko". To sam s godinama naučila. Takođe, odgajala me u strahu da mogu da završim sama kao njena sestra, što bi bio veliki promašaj. Istina, za njenu sestru to jeste promašaj jer ne voli sebe i ne ume da uživa sama...

Majka, Ćerka
foto: Profimedia

Volela bih da me je podržala u poslu

Mojoj mami je najbitnije da završim fakultet. Njoj se Jugoslavija raspala pred očima i samo je govorila "Uči sine, biće novca". Uspela sam da se otrgnem tom nasleđenom mišljenju, krenula sam da učim ne zbog "para" nego zbog sebe i da danas imam lep posao koji volim. Nagledala sam se onih koji su završili fakultet i zato očekivali da im se sve servira - totalno su neupotrebljivi. To mi je uvek otvaralo oči. Ipak, volela bih da me je učila da manje robujem pravilima, jer je vreme u kojem je to važilo danas potpuno nestalo.

Volela bih da je više ulagala u mene a ne u sigurnost

Volela bih da je moja majka više ulagala u mene umesto u sigurnost. Na primer, dala je veliki novac za zemlju koja danas ne vredi ništa, verujući u sigurnost i budućnost. Volela bih da me je naučila da je najveća vrednost ona koju nosim u sebi, da nisam morala sama to otkriti.

Volela bih da me nije štitila od kućnih obaveza

Moja mama je govorila "naradićeš se kad se udaš". I evo, udala sam se, ali se nisam "naradila". Iako sam u brak ušla kao mamina ćerka koja nije neka kuvarica, sad radim sve i nije mi teško. Valjda jer sam to videla od mame, iako me nikad nije terala da joj pomažem. Ipak, volela bih da me je više uvodila u dnevne obaveze, njoj bi bilo lakše, a ni meni ne bi pala kruna sa glave...

Volela bih da me nije naučila finansijama

Moja majka je uvek marljivo trošila novac. U dogovoru s tatom, to joj je dobro išlo. Volela bih da je imala sreće i više novca pa da manje obraćam pažnju na cene a više na kvalitet. Sama sam naučila kako se kupuje - uvek gledam kvalitet, čak i kod toalet-papira, pa biram onaj od čiste celuloze. Tako sam saznala sve i o IFS standardu i koji proizvođač ga zadovoljava kako bih bila sigurna da kupujem bezbedan papir za sebe i svoju decu. Kod garderobe gledam da uzmem nešto od kvalitetnog materijala, a prirodnog.

Eto, volela bih da je život moju mamu malo više mazio, njoj bi bilo lakše i bolje. Volela bih da smo u teškim vremenima mogle biti rasterećene. A nismo. Ipak, ništa joj ne zameram, jer znam da je napravila čudo od mene. I hvala joj na tome.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.