OVA ŽENA JE ODLUČILA DA PUSTI SVOJU BRADU: "Govore mi da sam ODVRATNA, ali ja volim sebe sa DLAKAMA" (FOTO)
Ženeviv Vailankort, 40, primetila je kako joj guste vlasi rastu niz lice, Foto: printscreen/ instagram/ beardedladyg

šok

OVA ŽENA JE ODLUČILA DA PUSTI SVOJU BRADU: "Govore mi da sam ODVRATNA, ali ja volim sebe sa DLAKAMA" (FOTO)

Žena kojoj su počele da rastu dlake na licu još kao tinejdžerki, otkrila je kako je zavolela i prihvatila svoju "bujnu" bradu. Ženeviv Vailankort, 40, primetila je kako joj guste vlasi rastu niz lice u dobi od 14 godina, a onda su brzo prerasle i njene obraze, pa stvorile i guste brkove. Odjednom, imala je pravu pravcatu bradu.

Objavljeno:

Kako su njene dlake na licu nastavile da se razvijaju u pravu bradu, ona kaže da su je jako maltretirali i nazivali "čudnom i odvratnom", kao i da su je mušterije na bivšem radnom mestu gnjavile i govorile joj da "ide da se obrije".

Uprkos tome što se bori sa osećanjem mržnje prema sebi i stidom, Ženeviv je naučila da prigrli svoje prirodno ja, puštajući bradu do pune dužine i deleći svoj put ka samoprihvatanju na društvenim mrežama.

- Provela sam mnogo vremena u prošlosti osećajući se neprijatno zbog svojih dlaka na licu i očajnički pokušavajući da to sakrijem, rekla je Ženeviv iz Džordžijan Beja, Ontario, Kanada.

- Provela sam mnogo vremena u prošlosti osećajući se neprijatno zbog svojih dlaka na licu
- Provela sam mnogo vremena u prošlosti osećajući se neprijatno zbog svojih dlaka na licufoto: printscreen/ instagram/ beardedladyg

- Dobila sam mnogo negativnih komentara tokom godina zbog mojih dlaka na licu. U školi su me maltretirali, nazivali su me čudnom i odvratnom. Na mene su vikali dok sam radila u maloprodaji i dobijala sam grube reči od ljutih kupaca koji su mi govorili da "idem da se obrijem" - čak i kada sam uklanjala dlake.

Kako kaže, doživljavale je negativne komentare od rođaka i stranaca, ali većina toga se dešavalo kada je bila mlađa i kada je uklanjala dlačice sa lica.

- Borila sam se da prihvatim svoje dlake na licu dugi niz godina. Mrzela sam ih i išla sam na depilaciju voskom, a čak sam ih i brijala da bi ih sakrila. Razvila sam društvene anksioznosti iz straha da će ih drugi primetiti i dati negativne ili pogrdne komentare. Na kraju sam ušla u rutinu da brijem lice svaki drugi dan, jer je moja koža bila previše osetljiva da bih se brijala svaki dan, i osećala sam se kao da se stalno skrivam.

- Borila sam se da prihvatim svoje dlake na licu dugi niz godina.
- Borila sam se da prihvatim svoje dlake na licu dugi niz godina.foto: printscreen/ instagram/ beardedladyg

Ona je, naime, odlučila da ne želi više da živi tako i pustila je svoje dlake na slobodu. Sada ima dugu bradu, srećna je što je svoja i zna da je ljudi koji su oko nje, takvu i prihvataju.

BONUS VIDEO:

03:35

AMERIKANCI DIZAJNIRALI AVION ZA BUDUĆI RAT Stručnjaci bez dileme: Rusija kaska zbog rata, dve godine su u vojnoj operaciji

(Espreso/Blic Žena/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.