BRAČNI PAR CRNACA DOBIO BELU BEBU, OTAC ODMAH ZATRAŽIO DNK TEST: Rezultati sve DOKUSURILI, ovo je FENOMEN
Ultra crni roditelji dobili su ultra crnu bebu, Foto: printscreen/instagam/historyville

šokantno

BRAČNI PAR CRNACA DOBIO BELU BEBU, OTAC ODMAH ZATRAŽIO DNK TEST: Rezultati sve DOKUSURILI, ovo je FENOMEN

Bela put, plave oči i plava kosa. Tako je na rođenju izgledala sad već 15-godišnja Nmači. Ben i Angela su bili potpuno izbezumljeni od šoka.

Objavljeno:

Bračni par Ben i Angela Ihegboro skoro deceniju i po intrigiraju svetsku javnost zbog retke, nesvakidašnje i do sada neobjašnjive situacije koja im se desila kada se 2010. godine rodila njihova ćerka Nmači. Par, koji je poreklom iz Nigerije, a koji decenijama živi u Londonu nakon imigracije, imao je već sina i ćerku koji su veoma ličili na njih - po svemu. A onda su poželeli još jednu bebu i na porođaju se desilo pravo čudo, zbog kog su detetu dali ime koje u prevodu znači Božja lepota.

Bela put, plave oči i plava kosa. Tako je na rođenju izgledala sad već 15-godišnja Nmači. Ben i Angela su bili potpuno izbezumljeni od šoka. On možda i više, jer prvo što mu je prošlo kroz glavu bila je prevara. Sumnjajući da je beba tako svetle kože može biti njegova, zatražio je odmha DNK test, a kada su stigli rezultati - novo iznenađenje, koje ovog puta donosi olakšanje - on je otac bebe

"Ona je čudesna beba", govorila je tada 35-godišnja majka Angela, ali je radoznalost i potreba za odgovorima nastavila da ih tišti - kako su roditelji crne puti mogli da dočekaju tako bebu tako svetle kože, kose i očiju?

Iako stručnjaci za genetiku iz londonske bolnice nisu verovali u čuda, ipak nisu mogli odmah da daju jedostavan i naučno zasnovan odgovori. Zato su ponudili tri teorije: Prva je da je njen izgled je rezultat mutacije gena, druga da su u pitanju dugo uspavani 'beli' geni, koje su Angeli preneli roditelji, a koje su njihovi preci mogli da nose generacijama, a da se do sada nisu ispoljeli na nekom potomku, dok je treća bila albinizam, ali su brzo ustanovili da joj ne nedostaje sav pigment. Dodali su i da dete možda ima neku vrstu mutirane verzije genetskog stanja, tako da bi njena koža mogla da potamni tokom vremena, što je vreme pokazalo da nije slučaj.

Priča Bena i Angele Ihegboro možda neće biti iznenađenje za mnoge Afrikance, jer je bilo sličnih priča u kojima su porodice tragale za svojim korenima i otkrile da su pre nekoliko generacija neki od njihovih predaka ili imali decu koja su bila mešovite rase kao rezultat braka sa belom osobom, pogotovu tokom ere robovlasničkih odnosa nad afričkim stanovništvom.

Ipak, priča bebe Nmači ostala je do danas jedinstvena u svetu jer ona nije rođena u 'mešovitnom braku' i ustanovljeno je da nije albino dete.

Porodica je postala poznata širom sveta i često su se pojavljivali u medijima da podsete na svoju neverovatnu priču.

BONUS VIDEO:

02:29

PREMIJERKA BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV Nadam se da svi odgovorni u EU znaju značaj Srbije! Mislim da je EU put najbolji za nas

(Espreso/ Naj žena/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.