OVOG PEVAČA SU PRONAŠLI MRTVOG NA BOŽIĆ A TRI GODINE KASNIJE UMRLA I NJEGOVA SESTRA: Bio je MILJENIK žena a onda...
Džordž Majkl, Foto: Profimedia

godišnjica smrt superzvezde

OVOG PEVAČA SU PRONAŠLI MRTVOG NA BOŽIĆ A TRI GODINE KASNIJE UMRLA I NJEGOVA SESTRA: Bio je MILJENIK žena a onda...

Nikada nije otkriveno šta se zaista desilo

Objavljeno:

Pevač Džordž Majkl preminuo je na Božić 2016. godine, a samo tri godine kasnije, njegova porodica suočila se sa istom tragedijom vezanom za njegovu sestru.

Kada se razmišlja o praznicima, nemoguće je ne setiti se kultnog hita "Last Christmas" grupe Wham!, koji su 1984. godine snimili Džordž Majkl i njegov školski drug Endru Ridžli. Pesma i danas zadržava svoju popularnost, postajući gotovo zaštitni znak božićnih praznika.

No, uprkos uspehu pesme koja je obeležila Majklovu karijeru, unapred je najavila tragediju koja će se odigrati 32 godine kasnije, baš na tom Božiću koji će na kraju biti poslednji za pevača.

Majkl je preminuo u 54. godini, a uzroci njegove smrti ostaju misterija i danas, iako su tadašnji izveštaji sugerisali da je pevač mirno preminuo kod kuće. Navodno su miokarditis, masna jetra i srčana insuficijencija bili faktori smrti, ali se i dalje sumnjalo u mogućnost namernog predoziranja. Čak i njegov tadašnji partner, koji ga je pronašao mrtvog, tvrdio je da smrt nije mogla biti slučajna. Elton Džon, Majklov blizak prijatelj, nedavno je progovorio o pevačevom suočavanju s zavisnošću.

Džordž Majkl
foto: Profimedia

Morate zaista želeti izaći iz toga. Recimo, ja sam to zaista želeo jer sam znao da imam dve opcije - umreti ili živeti. Hteo sam živeti. Ali Džordž to nije želeo. Bio je ljut na mene kada sam mu rekao da mora promeniti svoj život kako bi bio srećniji - izjavio je Elton. Takođe je otkrio da Džordž uvek nije bio spreman javno priznati svoju homoseksualnost iz straha da će to narušiti njegovu karijeru.

- Nikada mu nije bilo prijatno u svojoj koži jer nije prihvatao svoju homoseksualnost, iako je izjavljivao suprotno - dodao je.

Bonus video:

01:08

HOĆU DA BUDEM ZVEZDA KAO MADONA! Didi slavi 33. rođendan! Planirala proslavu za 1.000 ljudi a muž će joj priredio nešto GALA

(Espreso/Republika/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.