SRPKINJE OTKRILE PRAVU ISTINU O MUŠKIM GINEKOLOZIMA, OPLELE PO OVOME: Ono što su rekle mnoge će OSTAVITI U ŠOKU
Ginekolog, Foto: Profimedia

pažnja

SRPKINJE OTKRILE PRAVU ISTINU O MUŠKIM GINEKOLOZIMA, OPLELE PO OVOME: Ono što su rekle mnoge će OSTAVITI U ŠOKU

Komentari su raznoliki, a među njima je i onaj koji ilustruje drugačije iskustvo odnosno stav

Objavljeno: 18:22h

Više nego uobičajena stvar jeste da među ginekolozima ima i muških lekara. Ipak, kako se komentariše na Tviteru odnosno sada X mreži, određenim ženama je ta vrsta pregleda neprijatna upravo zato što pregled obavlja muškarac. Svaki komentar kaže sasvim dovoljno, a rasprava se prilično zahuktala.

Komentar koji je inicirao raspravu glasi, citiramo: "Ima li išta neprijatnije za ženu nego da raširi svoje noge pred nepoznatim čovekom, ginekologom?!".

Komentari su raznoliki, a među njima je i onaj koji ilustruje drugačije iskustvo odnosno stav: "Ja sam imala muškog ginekologa... najbolji na svetu i iskreno, nije mi bilo nikada neprijatno... Možda je njegov stav bio takav, možda sam ja u glavi to raščistila, jer je meni bio najbolji lekar na svetu".

Neki smatraju sledeće: "Šta reći za muškarca kod muškog urologa? Izguglaj kako pregled prostate izgleda. I jedna i druga neprijatnost dolazi iz zatucanosti". Usledila je kontrareakcija: "Nije stvar zatucanosti jednostavno je neprijatno na maksimum. Prilično je neprijatno skinuti gaćice, popeti se na onaj sto i raširiti svoje noge nepoznatom muškarcu da čačka, prilično neprijatno, žao mi je ako ne možete to da razumete".

Da li ćete se složiti sa ovom reakcijom? "Pregled ko svaki drugi pregled, posle nekoliko pregleda prevaziđe se taj osećaj sramote ili kako god to da nazovemo. Kao kad idem kod zubara ili lekara bilo kog drugog, važno mi da je dobar lekar i toliko".

I komentari su se samo nizali: "Ginekolog je doktor, porađa, spasava živote. Mojoj majci je spasio život. Otkrio na vreme kancer i ekspresno operisao pet sati operacije. Misliš da je njoj bilo bitno ko je operiše? Nikakve veze sa polom nema. Ama baš nikakve. Za dobrobit žena i zdravlja obriši tvit", "Vidiš, moja tašta je umrla od raka koji se sa grlića materice proširio na kosti. Ja sam je pridržavao kad je trebalo da se presvuče i slično. Ruka joj je bila toliko otečena da sam imao utisak da će otpasti kad je prihvatim da joj pomognem. Šta misliš, da li je to neprijatno?", "Ima li šta neprijatnije no otići kod žene urologa, koja navuče rukavicu i kaže -okrenite se ka zidu, skinite veš i nagnite se napred... ta priča?", "Šta je tu neprijatno? Pregled kao i svaki drugi, nebitno mi je da li je lekar muško ili žensko", "Mislim da nelagoda proističe zbog položaja tokom pregleda a ne zbog pola onoga ko pregleda", "Oni na to gledaju drugačije. To je posao, a posle se i ne sećaju pacijentkinja, sem ako je neka ozbiljnija bolest".

Brigu o intimnom zdravlju nikako ne smete zanemariti, brzina reagovanja i odlazak kod lekara na vreme je ključna za lečenje mnogih bolesti. Lekar iz bilo koje medicinske oblasti je profesionalno lice i lekarski pregled treba posmatrati u tom kontekstu. Naravno, treba priznati ukoliko vam je neprijatno, ali nikako ne dozvoliti da to dođe do nivoa kada sprečava odlazak na preglede. Treba kako glasi jedan komentar, raščistiti sa sobom (istražiti opcije) kako bismo o svom zdravlju brinuli kako je to i neophodno.

Bonus video:

05:30

Majke i snajke humantirana akcija

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.