ZBOG SE*SUALNIH IGARA OSTALA JE BEZ MATERICE: Smatrali su je NAJNEMORALNIJOM na svetu, GOLA SE SKIDALA pred svima
Glumica Talula Bankhed, Foto: Printscreen/Instagram/ tallulahmydarling

užas

ZBOG SE*SUALNIH IGARA OSTALA JE BEZ MATERICE: Smatrali su je NAJNEMORALNIJOM na svetu, GOLA SE SKIDALA pred svima

Dnevno je mogla da popije i do tri boce viskija, a njen jedini suprug, nakon razvoda naveo je da se razvodi od nje upravo zbog poroka

Objavljeno:

Talula Bankhed bila je talentovana glumica i komičarka, popularna javna ličnost i odlučan pobornik rasne tolerancije i jednakosti.

Iako se danas najviše pamti po nastupu u filmu "Čamac za spasavanje" i kao luda slavna ličnost iz doba džeza, njene nagrade za film, pozorište uživo i radio pokazuju da su je kritičari njene generacije smatrali sposobnim i talentovanim izvođačem u nekoliko medija za scensku umetnost.

Rođena je u slavnoj porodici iz Alabame koja je uključivala dedu Džona Holisa Bankheda, oca Vilijama Bankheda i ujaka Džona Holisa Bankheda II, sve američke kongresmene, i tetku Mari Bankhed Oven, koja je nasledila svog muža Tomasa Ovena na mestu državnog arhivara Alabame.

Rođena je 31. januara 1902. u Hantsvilu, kao ćerka Adelaide Judženije Sledž Bankhed i Vilijama Brokmana Bankheda. Njeni baka i deda po ocu bili su tada američki Kongresmen Džon Holis Bankhead i Talulah Džejms Brkman Bankhead, po kojima je i dobila ime. (Talulahina baka je dobila ime po Talulah Folsu u Džordžiji, koji su njeni roditelji posetili na svom medenom mesecu.) Talulahova majka je umrla 23. februara od komplikacija na porođaju, a Talula je krštena u Episkopskoj crkvi Rođenja u Hantsvilu nakon sahrane svoje majke.

Sa dolaskom u Holivud, njeno ime povezivali su sa najvećim skandalima koje je Holivud zabeležio do tada. Bila je centralna figura gotovo svake zabave i društvenog događaja. Dnevno je mogla da popije i do tri boce viskija, a njen jedini suprug, nakon razvoda naveo je da se razvodi od nje upravo zbog poroka.

- Dnevno popije i do tri flaše viskija, popuši sto cigareta, pije pilule za spavanje, a zatim pilule koje joj omogućavaju da se razbudi i fokusira - rekao je nakon razvoda, Džon Emeri, njen jedini suprug.

Poznata je i po tome što je u Americi prekinula brojne stereotipe, vezane za ponašanje žena u javnosti, kao što je pušenje, nošenje pantalona, biseksualnosti i vrlo često jasno isticanje oblina na veoma lascivan način.

Imala je običaj da se u toku razgovora sa osobom na javnom mestu skine, a navodno je to sve objašnjavala time da voli kada joj je udobno. Marlen Ditrih, sa kojom je navodno imala aferu, nazvala ju je "najnemoralnijom osobom na svetu", a na neki način i sama Talula je svoje iskustvo opisala najslikovitije.

- Otac me je upozorio na alkohol i muškarce, ali me nije upozorio na kokain i žene - rekla je jednom prilikom.

Kada je bila beba, majka joj je umrla, a otac je pao u depresiju, odao se alkoholu, dok je brigu o Taluli i njenoj sestri Eugeniji, prepustio svojoj majci.

Vremenom je baki postalo teško da izađe na kraj sa devojkama, koje su od početka pokazivale svoj divlji temperament. Talulina sestra udala se u šesnaestoj, a glumica je u toku školovanja otkrila talenat za glumu.

Sa dolaskom u Holivud započela, malo je reći bomeski život, započevši zajednički život sa tri žene, za koje se veruje da su bile lezbejke. Vremenom je zbog prilično slobodnog s*ksualnog života, zaradila nekoliko veneričnih bolesti zbog kojih su morali da joj izvade matericu.

Ipak, kada je reč o profesionalnom životu, ovde je sve išlo baš kako treba, briljirala je u filmovima i bila omiljena među glumicama tridesetih i četrdesetih.

Poznata je i po tome što je bila buntovna i za razliku od mnogih njenih koleginica, nije dozvolia da joj bilo koji studio diktira uslove rada i ograničava je.

Ipak, iako su je smatrali s*ksualnom predatorkom i ženom koju su zarobili poroci, oduvek je vodila računa o drugima i poznato je da je vodila dobrotvorne organizacije za pomoć deci, aktivno se borila protiv komunizma, svojim društvenim zalaganjem i nastupima, kao i protiv polne i rasne neravnopravnosti i predrasuda. Umrla je u 66. godini.

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

(Espreso/informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.