JEDAN DAN JE POČEO DA ŠTUCA I NIJE PRESTAO 68 GODINA: Postao SVETKSI REKORDER, a samo 1 način je bio da SE ZAUSTAVI
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/SteveGraham2015

oborio rekord

JEDAN DAN JE POČEO DA ŠTUCA I NIJE PRESTAO 68 GODINA: Postao SVETKSI REKORDER, a samo 1 način je bio da SE ZAUSTAVI

Štucao je 68 godina, i postavio svetski rekord

Objavljeno:

Štucanje nije nimalo prijatno, a zamislite kada tako nešto doživljavate više od 60 godina. Upravo to desilo se jednom muškarcu koji je zbog toga postao svetski rekorder.

U pitanju je čovek koji se zove Čarls Ozborn. On je išao u obor gde su se tada nalazile njegove svinje i pokušao je jednu da privuče sebi. Pukao mu je moždani sud i od tada je neprestano štucao više od šest decenija. Čarls Ozborn je nagrađen Ginisovim svetskim rekordom za najveći napad štucanja koji ga je mučio dosadnim simptomom mukotrpnih 68 godina. Dok je radio kao farmer 1922. godine, pokušao je da izmeri svinju koju je planirao da zakolje. Iako se dobro osećao, nije sve išlo u tom pravcu.

Štucanje, Ruka preko usta, Zabrinutost
foto: Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

Iako se nakon toga osećao dobro, pukao je krvni sud za koji su doktori verovali da je uništio mali deo njegovog mozga koji je bio odgovoran za zaustavljanje automatske reakcije na štucanje. Štucao je 20 do 40 puta svakog minuta - što znači da je štucao oko 430 miliona puta pre smrti 1991. godine. Čarls je tokom života isprobao mnogo različitih tehnika kako bi se rešio štucanja. Primio je oko 4.000 pisama sažaljenja od ljudi koji su čuli šta se dogodilo, a mnogi od njih nudili su savete i kućne lekove kako to zaustaviti. Ali ništa nije uspelo i njegovi prijatelji su čak pucali iz puške iza njega kako bi ga uplašili i zaustavili štucanje. Ni to nije pomoglo, piše "Miror".

Iako se nije mogao rešiti štucanja, Čarls je na kraju smislio način da štuca u tišini. Njegovom tehnikom udahnuo je između štucanja kako bi prigušio zvuk, ali dok je to manje smetalo ljudima oko njega, nije donelo olakšanje samom muškarcu.

Uprkos tome što je imao više zabeleženih slučajeva štucanja nego iko drugi u istoriji sveta, Čarls je uspeo da živi relativno normalnim životom. Ženio se dva puta i dobio osmoro dece. Na kraju je njegovo štucanje prestalo jednog sunčanog jutra 1990. godine, ostavljajući ga slobodnim da u miru uživa u poslednjoj godini svog života.

Bonus video:

00:25

Emir Đulović prvi specijalni gost

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.