STRUČNJAK ZA PUTOVANJA OTKRIO JEZIVE STVARI O PUTOVANJU AVIONOM: Ovo je prava ISTINA od koje vam NEĆE BITI DOBRO
Avion, Foto: Profimedia

pažnja

STRUČNJAK ZA PUTOVANJA OTKRIO JEZIVE STVARI O PUTOVANJU AVIONOM: Ovo je prava ISTINA od koje vam NEĆE BITI DOBRO

Setite se ovih saveta kada sledeći put budete putovali avionom

Objavljeno: 20:04h

Zahvaljujući Megan Gugeon saznali smo od toga koji je deo aviona najprljaviji do razloga zašto postoje sitne rupe na prozorima. Ona je razotkrila tajne života u kabini u svom nedavnom klipu na YouTubeu.

I moramo vam reći da nikada više nećete gledati na avion na isti način.

Ona je imala više od 300 letova u protekloj deceniji, a sada je otkrila neke manje poznate tajne aviona.Koja su najbezbednija sedišta?

Prvo, na njenoj listi stvari koje avio-kompanije „nikada nisu rekle“ putnicima nalaze se detalji oko najbezbednijih sedišta u avionu, koja su, prema Megan, „u sredini poslednjeg reda u zadnjem delu aviona.“

Ona kaže da ova mesta imaju „najveću stopu preživljavanja u slučaju nesreće“ – međutim, nisu uvek najudobnija, jer im često nedostaje funkcija naginjanja i blizu su toaleta.

Dete u avionu
Dete u avionufoto: Profimedia

Postoje rupe na prozorima

Takođe, Megan kaže ako ste primetili malu rupu na dnu prozora aviona, nemojte paničiti. Ona objašnjava da je ova funkcija nešto o čemu „avio-kompanije ne pričaju, ali igra veliku ulogu u održavanju sigurnosti i udobnosti tokom leta“.

To je zato što je kružni izlaz poznat kao „otvor za odzračivanje“ i „ključan je za regulisanje pritiska u kabini kako bi prozor bio jak i sprečio zamagljivanje“.

Ali, ne bojte se, to je jedan od tri sloja koji čine prozor aviona i putnici ne mogu da pristupe ovom spoljašnjem staklu sa otvorom. Tako da nema potrebe da brinete da će vazduh ući tamo gde sedite.

Obavezno pogledajte ispod sedišta

Megan dodaje da uvek treba proveriti ispod sedišta pre poletanja. Ovo je da bi se osiguralo da zaista imate prsluk za spašavanje ispod, jer ponekad „putnici odlaze sa ovim“.

Ako ga ne možete pronaći, Megan preporučuje da to odmah kažete stjuardesi.

Toalet može da se otključa spolja

Takođe, ako planirate da na brzinu zapalite u avionu ili se pridružite klubu onih koji su imali vrelu akciju u toaletima aviona, možda biste želeli da razmislite ponovo.

Megan naglašava da postoji „tajni zasun“, što znači da se toalet može otključati spolja.

Avion
Avionfoto: Tamara Trajković

Najprljaviji delovi aviona

Ona takođe dodaje da su džepovi na naslonu sedišta, kopče sedišta i stočići za poslužavnik neka od najprljavijih mesta u avionu – i da nikada ne bi trebalo da hodate okolo u čarapama, jer se u prolazima često nalaze klice koje se prenose sa poda kupatila.

Na temu čistoće, Megan takođe upozorava da biste možda želeli da razmislite o tome da se ušuškate u ćebe u avionu.

Ona kaže da se jastuci i ćebad na dugim letovima „zapravo ponovo koriste i da mogu biti čisti samo za prvi let u toku dana“, piše Metro.uk.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.