OVAJ TEST INTELIGENCIJE JE MNOGE NAMUČIO: Deluje jednostavno, ali postoji JEDNA CAKA, probajte i vi da ga REŠITE
Razmišljanje, Foto: Profimedia

testirajte sebe

OVAJ TEST INTELIGENCIJE JE MNOGE NAMUČIO: Deluje jednostavno, ali postoji JEDNA CAKA, probajte i vi da ga REŠITE

Sastoji se od samo 3 pitanja koja su u suštini vrlo laka i na prvi pogled se čini da može i dete da ih reši

Objavljeno:

Testovi inteligencije i optičke iluzije postali su izuzetno popularni na društvenim mrežama. Oni pružaju izazov mozgu, terajući ga da razmišlja izvan ustaljenih okvira kako bi se uspešno rešili postavljeni problemi.

Poslednjih dana, na internetu se proširio fascinantan test inteligencije koji navodno precizno otkriva način razmišljanja i stvarnu inteligenciju pojedinca. Sastoji se od samo tri pitanja koja na prvi pogled deluju jednostavno i kao nešto što bi i dete moglo rešiti. Međutim, važno je obratiti pažnju na zamke i razmišljati van ustaljenih šablona.

Razmišljanje
Razmišljanjefoto: Profimedia

Da li ste dovoljno hrabri da se upustite u rešavanje ovog testa i izazovete svoj um?

Pitanja koja čine test osmislio je psiholog Šanea Frederik još 2005. godine, ali i danas uživa veliku popularnost. Evo tih pitanja:

1. Ako zajedno lopta i palica koštaju 1,10 dolara, a palica košta dolar više od loptice, koliko košta lopta?

2. Ako pet mašina proizvede pet alatki za pet minuta, koliko vremena će biti potrebno 100 mašina da proizvede 100 alatki?

3. Zamislite jezero sa lokvanjima. Svaki dan površina koju zauzimaju udvostručuje se. Za 48 dana lokvanji će prekriti celo jezero. Koliko dana je potrebno da lokvanji prekriju polovinu jezera?

Većina ljudi gotovo iz cuga daje odgovor: 10 centi, 100 minuta i 24 dana. Međutim, sva tri odgovora su pogrešna. Ali, ne brinite ako niste odgovorili tačno to ne znači da ste glupi.

Test je osmišljen tako da zbuni mozak i „natera“ ga na pogrešan odgovor.

Rešenje:

Tačni odgovori su da loptica košta 5 centi, da je mašini i dalje potrebno 5 minuta, a da bi lokvanji prekrili polovinu jezera potrebno je 47 dana.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.