ODBILA DA IMA SE*S SA MOĆNIKOM PA JE ZAKLJUČALI U SOBU SA POBESNELIM PTICAMA:Ono što se tamo desilo je UZNEMIRUJUĆE
Tipi Hedren, Foto: landmark media alamy profimedia

jezivo

ODBILA DA IMA SE*S SA MOĆNIKOM PA JE ZAKLJUČALI U SOBU SA POBESNELIM PTICAMA:Ono što se tamo desilo je UZNEMIRUJUĆE

'Bilo je to ružno, brutalno i nemilosrdno', ispričala je. Znali bi joj pričvrstiti žive ptice na telo i na rame. Jedna joj je skoro povredila oko

Objavljeno: 08:47h

Iako su mnogi isticali kako je Alfred Hičkok bio čudan redatelj, glumica Tipi Hedren (93) otkrila je gnusne detalje sa snimanja kultnog filma 'Ptice'. Bio je opsednut njome i vrebao ju je tokom snimanja. Analizirao je njen rukopis. Čak je imao osobu koja ju je pratila kad nije bila na poslu.

Na setu je zaključao Tipi u sobu sa živim pticama. Krici iz filma su, nažalost, bili stvarni. Tada je imala 31 godinu, manekenska karijera joj je bila pri kraju, bila je razvedena i sama odgajala 4-godišnju kćer Melani Grifit (66), koja je išla maminim stopama.

Alfred ju je nazvao i ponudio joj ugovor i nije ga zanimalo zna li zgodna plavuša da glumi. Pomogao joj je da nauči probni tekst i na jednoj zabavi otkrio da bi voleo da ona bude glavna zvezda 'Ptica'. U Holivudu su se svi pitali zašto je ulogu u tako velikom projektu ponudio nepoznatoj osobi, ali on je insistirao na njoj, piše Stil.

Ubrzo je počeo da je tretira kao svoje vlasništvo.Dok je hodala po setu on bi je jezivo promatrao, poludeo bi kada bi pričala s muškarcima s kojima je radila, a njegovo ponašanje je uznemiravalo celu ekipu.

Jednog dana je u hotelu pokušao da je nasilno poljubi pred svima, videli su to ljudi koji su radili s njima i mnogi gosti hotela. Ona je vrisnula, odgurnula ga od sebe i pobegla u sobu. Dan nakon je snimala scenu u kojoj je ptice napadaju dok je u govornici. Jedna mehanička ptica zabila se u staklo i ostaci su se prosuli po njenom licu. Dugo se pitala je li to način na koji je kažnjava jer ga je odbila.

tipi hedren
foto: Willi Schneider Shutterstock Editorial Profimedia

Znao je da je zamoli i da ga dira na setu, ali ona je sve odbijala. Kada je usledilo snimanje scene u kojoj je napadaju ptice dok je zarobljena u spavaćoj sobi, morala je snimati scenu s pravim pticama. Ušla je hrabro u kavez, a onda su pustili na nju podivljale ptice.

'Bilo je to ružno, brutalno i nemilosrdno', ispričala je. Znali bi joj pričvrstiti žive ptice na telo i na rame. Jedna joj je skoro povredila oko..

'Neću više', viknula je i zaplakala. Te večeri se jedva vratila kući, a celi vikend je padala u nesvest od šoka i iscrpljenosti. Kada je u ponedjeljak ponovno došla na snimanje, onesvestila se u garderobi. S Hičkokom je potpisala dvogodišnji ugovor pa je morala snimati i sledeći film, 'Marnie', o ženi koja je doživela seksualne traume jer su je silovali. Glumica je bila uverena da je taj film ostvarenje rediteljeve fantazije o njoj.

Alfred Hičkok
foto: Profimedia

Stalno joj je govorio o tome kako je želi, a jednom joj je izjavio i ljubav. Ona je ponovno pobegla. Jako ga je naljutila i nakon nekoliko dana pozvao ju je u ured i napao je.

'Ne želim pričati o tome, ali bilo je jako perverzno i traumatično', istakla je glumica. Što se više protivila, on je postajao agresivniji. Tada joj je rekao: 'Uništiću ti karijeru i nećeš moći uzdržavati ni ćerku ni roditelje'.

To se i dogodilo. Blokirao je njenu nominaciju za Oskara, prekinuo svaku mogućnost za njenu saradnju s nekim drugim rediteljima i pobrinuo se da više nigdje ne glumi. Ipak, ona se borila.

'Možda mi je uništio karijeru, ali nije mi uspeo uništiti život', zaključila je Tipi, čija je kćer uspešna i poznata glumica, kao i njena unuka Dakota Džonson (34), koja je zvezda filma '50 nijansi sive'.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.