IVANKA JE ZA VREME RATA, U RUŠEVINAMA, PRONAŠLA SMOTULJAK SA PAPIROM: Sledila se kad je pročitala šta je NAPISANO
Ivanka Šućur, Foto: Prinstcreen/TV Hayat

ispovest

IVANKA JE ZA VREME RATA, U RUŠEVINAMA, PRONAŠLA SMOTULJAK SA PAPIROM: Sledila se kad je pročitala šta je NAPISANO

"Išla sam na vodu, prosula dva kanistera jer me je nešto vuklo tamo, a granata je pala na samo 5-6 metara od njega"

Objavljeno:

Život ume da izatka takve sudbine, da ni holivudska filmska mašinerija ne može da ih dočara. Te ratne 1993. u Sarajevu Ivanka je pošla na izvor po vodu kad ga je videla u ruševinama... Do izvora se prilično pešačilo, cela dva kanistera vode prosula je putem, a nešto ju je, kako je pričala dok je bila živa, jednostavno vuklo na to mesto...

"Sećam se bio je 16. oktobar 1993. godine", ispričala je pokojna Ivanka Šućur koju su za života zvali bosanska majka hrabrost, žena koja je u bedi i gladi rata, samo dva meseca po pogibiji muža Nedeljka na ratištu, sama-samcijata pored svoje troje dece pronašla, zadržala i usvojila 18-mesečnu bebu nađenu u ruševinama".

"Sećam se, eto tako, da sam ga našla u toj napuštenoj prostoriji, možda na pet-šest metara od njega pala je granata, plakao je, a kad sam ga donela kući videla sam cedulju zavojem svezanu oko njega: "Majka umrla, otac poginuo, moli se ko nađe ovo dijete, neka ga odmah preda policiji", ispričala je svojevremeno Ivanka pred kamerom TV Hajat medije.

"Ja Hrvatica, muž Srbin, a mali Elvis musliman"

"Ja sam Hrvatica, pokojni suprug bio mi je Srbin, a Elvis je musliman. Mi na to nikad nismo gledali kao na podelu, nego kao bogatstvo. Ne volim podele. Za mene je bitno kakav je neko čovek - isticala je za života. Sahranjena je na sarajevskom groblju Vlakovo na koje su je 2016. pored njeno četvoro dece ispratili brojni sugrađani i poštovaoci, objavio je 2016. zagrebački 24sata.

"Odnela sam cedulju u krim-službu i dan-danas tamo ta cedulja stoji, na Ilidži. Sutradan došla i socijalna, donela mu paketić, napravila ugovor da dete ostane tu, i dan-danas je tu kod mene i ne razlikujem ga od svoje dece - govorila je u kameru Ivanka, koja je kada ga je našla bila majka dve ćerke i sina koja je godinama kasnije od njih dočekala i unučiće. Tog dana, i ne znajući šta joj je sudbina namenila, postala je i Elvisova mama".

"Išla sam na vodu, prosula dva kanistera jer me je nešto vuklo tamo, a granata je pala na samo 5-6 metara od njega".

Uzela ga je, odnela kući, a onda je njen sin Goran nekako saznao da je našla bebu".

"Odmah je došao moj sin, pa odleteo na bicikli dole u komšiluk da mu daju litar mleka, došle komšije, donele neke haljinice da ga preobučemo... Prvo smo ga ćerka i ja nosile od zgrade do zgrade, da nije nečiji, ali nije bio, a onda smo ga odnele u policiju... Posle je došao policajac, doneo nekakve štramplice iz doma za decu", seća se Ivanka.

00:30

BIZARNO! TURPIJOM ZA NOKTE BRUSE ZUBE, A RAZLOG ĆE VAS ŠOKIRATI! Tiktorikeri poludeli za ovim TRENDOM! (VIDEO)

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.