PAS USKOČIO U VODU PUNU KROKODILA: Ono što se desilo posle toga NATERAĆE VAS NA SUZE (VIDEO)
Pas uskočio u vodu gde su bili krokodili, Foto: Printsreen YouTube/Leeroy's Top 5

neverovatno

PAS USKOČIO U VODU PUNU KROKODILA: Ono što se desilo posle toga NATERAĆE VAS NA SUZE (VIDEO)

Ubrzo su se pojavila tri krokodila

Objavljeno: 17:04h

Jednom nesretnom napuštenom psu sudbina se konačno osmjehnula, barem djelimično. Kad je uskočio u rijeku, okružila su ga tri krokodila. No, umjesto da nasrnu na njega, oni su ga spasili.

Pas je, naime, pobegao od čopora divljih pasa i bacio se u vodu. Ubrzo su se pojavila tri krokodila, no imali su dobre namere - gurali su ga njuškom prema mestu koje je udaljeno od čopora pasa. Oni su ga, naime, čekali na obali misleći da će se odmah vratiti, ali su reptili spriječili njihove namere. Pas je na kraju izašao iz vode dalje od tih pasa i otišao svojim putem.

Nesvakidašnji prizor snimljen je u zapadnoj Indiji. Stručnjaci su objasnili kako su psa gurali prema obali, što znači da se jednostavno nije pojavio instinkt da pojedu životinju. Još uvek nisu posve sigurni zašto se to dogodilo.

No, kažu da močvarni krokodili nisu uviek agresivni, a zanimljivo je kako je verovatno u ovom slučaju njihova emocionalna inteligencija došla do izražaja. "Ne znamo baš puno toga o emocionalnoj empatiji ovih reptila. Čini se da se ovde radi o empatiji jer su krokodili želeli dapomognu životinji", istaknuli su stručnjaci za Daily Mail.

Majek i snajke

48:09

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP04

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.