POJELA SOS KOJI SE ČESTO SPREMA ZA RUČAK I ZAVRŠILA U BOLNICI: Nije ni sanjala da će zbog NJEGA biti PARALIZOVANA
Doralajs Karneiro Sobreira Gos, Foto: Printscreen/Instagram/doralice.goes

neverovatno

POJELA SOS KOJI SE ČESTO SPREMA ZA RUČAK I ZAVRŠILA U BOLNICI: Nije ni sanjala da će zbog NJEGA biti PARALIZOVANA

Brazilka je provela godinu dana u bolnici

Objavljeno:

Ona je provela godinu dana u bolnici jer je pojela ovaj ukusni preliv kojem je istekao rok, a koji je kupila na lokalnoj pijaci, piše "Yahoo". Ona ga je kupila u decembru 2021. godine ali ga je pojela mesec dana kasnije. I ta odluka je imala posledice.

Ova Brazilka se posle ovoga borila sa infekcijom botulizam koja ju je privremeno paralizovala.

- Pesto nije imao rok trajanja, vlasnik radnje mi nije dao uputstva za skladištenje, ali sam bio česta mušterija. Nije mi delovao pokvaren i bio je ukusan, ali sam počela da se osećam loše narednog dana. Telo mi se nije osećalo dobro, disanje mi se pogoršalo, a jezik me je peckao - rekla je Goes i dodala da je spavala 11 sati.

Sama se odvezla u bolnicu, ali kada se parkirala, kako je izjavila "telo je prestalo da radi".

- Nisam mogla da pomerim telo pa sam se izbacila iz auta. Tada sam videla radnike sa invalidskim kolicima, pa sam viknula, na šta su oni prišli i pomogli mi da uđem.

Dok su je lekari pregledali, ona je povraćala i teško je disala. Bila je gotova skroz paralizovana i mogla je da pomera samo dva prsta. Tada su joj dijagnostifikovali botulizam i ukazali na domaći pesto kao izvor infekcije.

Šta je botulizam?

To je "retko, ali ozbiljno" stanje uzrokovano toksinom koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum, prema klinici Mejo, koja ističe da je konzervirana hrana često vektor bolesti.

U zavisnosti od toga koliko je toksina uneseno, simptomi mogu početi u roku od nekoliko sati i uključuju probleme sa gutanjem ili govorom, mučninu, probleme sa disanjem i zamagljen vid.

Iako antitoksini mogu pomoći u ograničavanju štete od botulizma, "oporavak može potrajati mesecima i obično uključuje produženu rehabilitacionu terapiju", kaže klinika Mejo.

- Dali su mi suve kompresije i elektrošokove za ublažavanje hroničnog bola. Kada sam dobila više snage u gornjem delu tela, prilagodila sam se i sada mogu sama da idem do toaleta i da se hranim. Imam pomoć hodalice da mi pomogne da se krećem. Dišem i bez ikakve pomoći već devet meseci, što je dobar znak - rekla je ona.

BONUS VIDEO:BOLNICA DEDINJE 2 POSTALA PONOS SRPSKOG ZDRAVSTVA

00:46

BOLNICA DEDINJE 2 POSTALA PONOS SRPSKOG ZDRAVSTVA

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.