NI STARLETA MU NIJE RAVNA: Sveštenik postao ŽESTOKA SPRDANCIJA među ljudima, svi mu UMIRU DO SMEHA (FOTO)
Sveštenik u tigrastom printu, Foto: Printscreen/Tviter/Bartłomiej Czuchnowski

hit

NI STARLETA MU NIJE RAVNA: Sveštenik postao ŽESTOKA SPRDANCIJA među ljudima, svi mu UMIRU DO SMEHA (FOTO)

NIKomentari vernika na društvenim mrežama porasli su za nekoliko sati, pa su fotografije koje su crkveni zvaničnici objavili postale viralne, prenosi N1 Zagreb.

Objavljeno: 08:48h

Monsinjor Nikola Đirasoli, apostolski nuncije u Slovačkoj, početkom meseca održao je misu u Ruvo di Pulji (svom rodnom gradu u provinciji Barija), noseći mantiju sa leopardovim printom. Leporad mantija izazvala je mnoge reakcije na društvenim mrežama.

Fotografije, objavljene na fejsbuk stranici katedrale, koje su kasnije uklonjene, za samo nekoliko sati obišle su društvene mreže i izazvale kritike, ali i šaljive komentare zbog mantije sa životinjskim printom koju je apostolski nuncije nosio tokom bogosluženja, prenosi italijanska agencija Agi.

Komentari vernika na društvenim mrežama porasli su za nekoliko sati, pa su fotografije koje su crkveni zvaničnici objavili postale viralne, prenosi N1 Zagreb.

Neki od korisnika su ovaj izbor prokomentarisali kao loš stil, za druge je bio obeshrabrujući, a društvene mreže su preplavljene komentarima.

„Sada biskup trči brže.“

„Pogled na kome bi Cruela de Ville pozavidela.“

„Tigar sveštenik u borbi protiv zla.“

„Životinjski model u stilu Tarzana.”

Manji broj onih koji su branili sveštenika, podsećajući na odeću koju je papa Franja nosio tokom posete Mozambiku 6. septembra 2019. godine, kada se sastao sa ogromnim brojem vernika na stadionu Zimpeto, u Maputu, i tom prilikom, bela papska misnica bila je obogaćena umetcima sličnim koži jaguara.

Međutim, na Fejsbuk stranici katedrale objavljeno je da ovaj izbor mantije ima svoje značenje.

„Što se tiče posebnih tumačenja, ova mantija je deo zvanične mise siromašnih afričkih naroda za koje je monsinjor Đirasoli uvek bio zainteresovan u svom pastirskom mandatu i nosio da „zahvali“ Gospodu za izgradnju kuća za one kojima su one najpotrebnije na tom kontinentu. Razumemo da su komentari bez poštovanja rezultat neznanja, molimo vas da se suzdržite od neprikladnih tumačenja“, navodi se u saopštenju.

01:46

Sveštenik i golman Blagoje dobio batine od navijača

(Espreso/n1 Hrvatska)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.