UVRNUTA MISTERIJA BUDISTIČKOG MONAHA HAMO LAME: Umro još 1927.godine, a tvrde da je i dalje ŽIV (VIDEO)
Budistički monah Hambo Lama, Foto: Printscreen/youtube/Beyond Science

kako, bre?!

UVRNUTA MISTERIJA BUDISTIČKOG MONAHA HAMO LAME: Umro još 1927.godine, a tvrde da je i dalje ŽIV (VIDEO)

Telo ovog monaha još uvek nije istrulilo ni posle više od 80 godina od smrti!

Objavljeno:

Budistički monah Hambo Lama Itigalov koji potiče iz sibirske republike Burjatije je prava misterija,koja je ostala nerazjašnjenja do današnjih dana!

Stručnjaci se slažu u jednoj stvari jasno je da obudustički monah Itigilov nije živ jer fizički on ne može da ustane i hoda, ali navode činjenicu da je on da on, otišao “onaj” svet u stanju duboke meditacije,i nije u smrt, kakvu priroda nalaže i ljudi znaju već u neko neobijašnjivo za sada naučnicima drugo stanje.

Kao što smo rekli budistički monah Hambo Lama Itigalov predstavlja jednu od najvećih svetskih misterija jer njegovo telo,mada je on davno umro još 1927 godine ipak njegovo telo što je čudno i misteriozno nije ni do dan-danas, nije istrulilo!

Tako zglobovi ovog budističkog monaha se još uvek savijaju, meko tkivo se pod pritiskom ugiba kao kod živog čoveka dok je njegovo telo što je zanimljivo očuvano kao da je umro pre 36 sati.

Budisti
foto: Printscreen/youtube/Beyond Science

Kada je septembra 2002. u mestu Huhe-Zurhen otvoren drveni sarkofag sa njegovim posmrtnim ostacimau, u prisustvu zvaničnika i budističkih sveštenika, ustanovljeno je da je telo netaknuto vremenom i da se nalazi u istoj “lotos” pozi u kojoj je umro meditirajući.Monah Itigalov je zaveštao da se njegovo telo ekshumira, a to je urađeno u tri navrata – 1955, 1972. i poslednji put 2002. godine.Sva tri puta ustanovljeno je da na njemu nema znakova truljenja. Budista Itigilov je “živa legenda” iza svog života,bio je vođa budista istočnog Sibira od 1911. do 1917. i proslavio se kao filozof i lekar, a pričalo se da,kao poput Isusa, može da hoda po vodi.

Najmisterioznija stvar u svemu ovome njegovo telo i naravno smrt koja se desila 1927.godine kada je Lama okružen učenicima seo u lotos pozu i naredio da se njegovo telo izvuče iz groba posle određenog vremena, obećavši da će se vratiti živ. Zatim je utonuo u duboku meditaciju.

Telo monaha se sada nalazi u Ivolginskom manastiru, kod mesta Ulan-Ude, u delu Burjatije,i predstavlja pravu relikviju. Centralna duhovna uprava Budističke tradicionalne Sanghi Rusije donela je tada odluku da stvori sve uslove za dalje očuvanje relikvije.

Lekari objašnjavaju da je fenomen očuvanja tela posle smrti poznat u medicini, te da je obično posledica balsamovanja( što ovde nije bio slučaj) ili delovanja odgovarajuće sredine u kojoj je telo počivalo,zna se da u grobnicu kada dospe kiseonik, tkivo mrtvaca se počinje da se raspada,što ovde nije bio slučaj.

“Jasno se vidi i tačn je da monah Itigilov nije živ, jer ne može da ustane i hoda, ali odlazeći na “onaj” svet u stanju meditacije on nije ušao u smrt, već u drugo stanje.Rezultati istraživanja navode na pretpostavku da je lama sebe veštački uveo u stanje anabioze, ono što se dešava sa nekim živim organizmima pod stresom.Infracrvena spektrofotometrija pokazala je da belančevine u njegovim ćelijama imaju karakteristike živih organizama!” izjavila je za medije doktor istorijskih nauka Galjina Jeršova.

BONUS VIDEO:

01:50

LJILJANA HABJANOVIĆ-ĐUROVIĆ: Ovo je pokušaj razaranja pravoslavlja, to traje od 17. veka!

(Espreso/zanimljivostidana)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.