U BRAKU JE 19 GODINA I NIKADA NIJE SPAVALA SA SUPRUGOM: Zbog JEDNE stvari je odlučila da NE IDE u krevet sa NJIM
Ilustracija, Foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

NEVEROVATNO

U BRAKU JE 19 GODINA I NIKADA NIJE SPAVALA SA SUPRUGOM: Zbog JEDNE stvari je odlučila da NE IDE u krevet sa NJIM

Ispovest žene koja nikada nije spavala sa suprugom u krevetu šokirala je mnoge, a i sama tvrdi da joj niko neće poverovati ono što priča.

Objavljeno:

Zamislite da ne delite krevet sa nekim sa kim ste u braku, nikada. Teško je, verujemo.

- Dopustite mi da odgovorim na vaša pitanja unapred: ne, nismo u celibatu, i da, znam da mi ne verujete u potpunosti. Razumem vašu sumnju. Bračna postelja duboko je ugrađena u kulturu i simbol je zdrave veze. Odvojeno spavanje i čak i više od toga da imate odvojene sobe ako imate mesta, jasan je znak da je veza na dnu ili ste u najmanju ruku imali veliku svađu, a jedno od vas dvoje bira - ili mu je naređeno - spavanje na garnituri, zar ne? Ali bilo je vreme kada je spavanje u odvojenim krevetima bilo u modi. Od ranih 1900 - ih do 1950 - ih, bračni kreveti smatrani su zdravijima i modernijima. Izbeći ćete dah svog partnera u krevetu ispunjen bakterijama, a istovremeno zadržati deo vlastite nezavisnosti - počela je svoju priču ona i objašnjava šta za nju znači spavanje u odvojenim krevetima:

Spavanje
foto: Profimedia

- Za mene iz srednje klase, međutim, odvojeno spavanje bilo je pitanje preživljavanja. Pre nego što smo se venčali, pokušala sam da spavam u krevetu u kom smo imali odnos. Preživela sam to, ali sve mi je bilo stresno. Nije me samo hrkanje trglo već i osećaj da je neko prisutan pored mene i da spava. Imala sam iskustvo da mi je nešto uzeto, nešto što nisam želela da izgubim.

Kako su se upoznali?

- Upoznali smo se kad smo bili u ranim 40 - ima, oboje iz teških brakova. U ruševinama tih nesrećnih veza, pitali smo se hoćemo li imati dovoljno poverenja da ponovno otvorimo svoja srca, i bili smo zahvalni i iznenađeni što smo se tako duboko zaljubili. Naši zajednički trenuci bili su opušteni, razgovori otvoreni. Upoznala sam ga emocionalno potištenog, a kad me privio uz sebe, osećala sam se prihvaćeno i sigurno. Buka, lupanje i pomeranje, krađa pokrivača, neusklađeni raspored kupatila (to se s vremenom samo pogoršavalo). Nisam mogla da se opustim i zaspim, a ako i jesam, bilo je to kratkotrajno.

- Sve je bilo podnošljivo dok se nije uselio. Bila sam oduševljena kad je pristao da svake nedelje uveče ode kući kod roditelja gde je živeo nakon razvoda - objašnjava ona i priseća se da je pokušala da zaspi pre njega zbog čega je meditirala, uzimala sredstva za spavanje, a ništa nije delovalo.

Hrkanje
foto: Profimedia

Žena se nervira zbog hrkanja

Umalo je umrla kada je izgubila kontrolu nad volanom jer je bila nenaspavana. Pokušali su da reše problem hrkanja, ali njoj je i dalje nedostajao njen prostor. Suprug je shvatio da to možda nije loša ideja. Ostao je u glavnoj sobi, a ona u pomoćnoj.

- Mnogo toga se promenilo od tih prvih razgovora. Venčali smo se, selili nekoliko puta (pazeći da za svakoga od nas postoji spavaća soba), videli kako naša deca rastu i napuštaju porodičan dom, prebrodili padove... Godinama smo naše spavanje krili, uvereni da će porodica i prijatelji to smatrati čudnim. U poslednje vreme otkrivam istinu. Odvojeno spavanje danas je možda češće – nedavna anketa kaže da gotovo jedan od četiri bračna para spava u odvojenim krevetima – ali to se još uvek spominje samo šapatom - završava ona za "Hufington post".

BONUS VIDEO:

07:26

UKRALA 1.3 MILIONA EVRA, PA JOJ MNOGI NUDE BRAK?! Eksperti tvrde da je do krađe moglo doći na OVA DVA NAČINA Javnost u neverici!

(Espreso/republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.