BEBA PRIMLJENA SA BOLOVIMA U STOMAKU: Ono što su PRONAŠLI u njoj, ostavilo ih je U ŠOKU, dešava se 1 U POLA MILIONA
Ilustracija, Foto: PrintScreen/ YouTube/ TODAY

neviđeno

BEBA PRIMLJENA SA BOLOVIMA U STOMAKU: Ono što su PRONAŠLI u njoj, ostavilo ih je U ŠOKU, dešava se 1 U POLA MILIONA

Ovo stanje se javlja kod svega jednog od 500.000 porođaja.

Objavljeno:

Porodica koja je odvela svoju bebu u bolnicu sa bolovima u stomaku ostala je zapanjena nakon što im je rečeno da njihova devojčica ima svog nerođenog blizanca skrivenog u sebi.

Doktori su pretpostavljali da uklanjaju tumor na stomaku dok nisu otkrili izraslinu na stomaku desetomesečnog deteta, za koju se ispostavilo da je fetus. Redak slučaj, poznat kao fetus u fetusu, zbunio je lekare u bolnici u Sadikabadu u Pakistanu nakon što su neimenovanoj devojčici prvobitno uradili ultrazvuk pre operacije.

Lekari su objasnili da su mislili da beba pati od ascitesa, što je stanje koje stvara tečnost u delovima stomaka.

Beba, Majka
foto: Profimedia

- Kada je operacija počela, izgledalo je da se sve odvija kako se očekivalo. Međutim, nakon dva sata, pojavilo se neverovatno otkriće nakon uklanjanja tumora sa stomaka ove devojčice - objasnio je hirurg Muštak Ahmed.

Šokantan slučaj, koji se često naziva sindromom "nestajanja blizanaca", pokazao je da devojčica ima nerazvijenog blizanca ušuškanog u njenom stomaku.

Kako prenosi "The Sun", njen otac je potvrdio da je devojčica i ranije lečena jer je od rođenja imala bolove u stomaku. Međutim, kako nijedan tretmana nije rešio njen misteriozni bol, porodica je odlučila da je odvede u bolnicu.

Ovo stanje se javlja kod svega jednog od 500.000 porođaja.

- Ovaj fenomen, poznat kao fetus u fetusu, uključuje razvoj blizanaca gde jedan fetus raste unutar tela drugog. To se dešava sa jednom od milion jedinki. Uzorak je poslat u laboratoriju na dalje sveobuhvatno testiranje - objasnio je hirurg.

Proces se, jednostavno rečeno, odnosi na blizance u kojima se jedno dete razvija u majčinoj utrobi, dok se drugo razvija u stomaku fetusa.

- Sama hirurška procedura je bila veoma zamršena, a primarni cilj je bio očuvanje života devojčice. Zahvalni smo za božansku intervenciju koja je dovela do našeg trijumfa - istakao je hirug koji je i potvrdio da je stanje bebe sada stabilno.

01:30

DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.