VETERINARI SU SE SLOŽILI OKO JEDNOG: Samo OVAKO ćete navići vašeg PSA da ostaje SAM KOD KUĆE
Zlatni retriver, Foto: Life with Malamutes/ Printscreen/ Youtube

saznajte

VETERINARI SU SE SLOŽILI OKO JEDNOG: Samo OVAKO ćete navići vašeg PSA da ostaje SAM KOD KUĆE

Psi vole ljudsko društvo i jako često je veliki problem ako se ne naviknu da ostaju sami kod kuće

Objavljeno:

Psi su druželjubive životinje koje vole društvo. Poput sovjih predaka vukova, psi su čoporativne životinje i ne vole kada su sami ili izdvojeni. Zbog toga ponekad ostavljanje pasa kod kuće može biti prava noćna mora. Ipak, ako ste neko ko radi i ko svakodnevno mora da napušta stan ili kuću, onda vaš pas mora da nauči da se tome prilagodi.

Mi ćemo vam objasniti kako da na 5 laganih načina vrlo lako naučlite vašeg psa da bude sam kod kuće.

1. Počnite što ranije

Psi su neverovatno inteligentne životinje koje vrlo rano počinju da uče. Zato je vrlo važno da psu pokažete da ćete napuptati kuću ili stan čim ga uzmete.Što je pas manji, on će se brže i lakše prilagoditi vašem životu i to će shvatiti kao normalnu pojavu, pa kasnije nećete imati mnogo problema.

Pas
foto: Leudej Rodjanapaitoon / Alamy / Alamy / Profimedia

2. Izlazite često u kratkim periodima

Psi najviše tuguju iz razloga jer su uplašeni i jer ne znaju da li ćete se vi uopšte vratiti. Zato im pokažite dd je izlaženje is stana sasvim normalna i svakodnevna pojava. ako svakog dana nekoliko puta izađete na 15 minuta i vratite se, tada će vaš pas početi da shvata da ćete se vi posle svakog izlaženja kad tad vratiti. u početku će možda cvileti, ali kasnije će cvilenje prestati, a kada prestane, onda obavezno nagradite vašeg psa kada se vratite u dom.

3. Ostavite im igračke

Psima je često potrebna zanimacija kada ostanu sami, pa se zato potrudite da vašem psu omogućite da ima šta da radi kada niste tu. Igračke i stvari za griženje će vam pomoći, a takođe će sprečiti vašeg psa da prave štetu po kući.

4. Vodite računa da li grizu nameštaj

Kada ostanu sami, psi često postaju uplašeni i nervozni. Zbog toga su česti slučajevi gde psi grizu nameštaj i uništavaju druge stvari po kući. Ako primetite da vaš pas dira određene stvari u kući, dovedite ga do stvari koju je grizao, izgrdite ga, a zatim mu dajte igračku. Kada dohvati igračku, nagradite ga i tako će pas shvatiti da samo to sme da grize.

Pas
foto: Printscreen TikTok/acemory

5. Umorite psa pre nego što ga ostavite samog

Ovo je možda i najbolji savet koji će vam dati najbolje rezultate. pre nego što napustite dom, dobro istrčite i umorite psa. Kada ga odtavite, on će biti umoran i većinu dana će prespavati, tako da će mnogo lakše podenti to što niste sa njim. Kada se vratite, dobro ga izmazite i igrajte se sa njim i videćete da će se vaš pas vrlo brzo navići na vaše odlaženje.

PAS DONEO LJUDSKU LOBANJU I DEO KIČME U DVORIŠTE KUĆE! Meštanin Vrtišta ostao u šoku: Pronađen već TREĆI LEŠ za samo mesec dana:

01:58

PAS DONEO LJUDSKU LOBANJU I DEO KIČME U DVORIŠTE KUĆE! Meštanin Vrtišta ostao u šoku: Pronađen već TREĆI LEŠ za samo mesec dana

(Espreso/ Muški magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.