SNIMLJEN NAJODVRATNIJI ČIN IKAD NA POPULARNOM LETOVALIŠTU: Mrtva trka dal' je veći BLAM GLEDATI ili ono što RADE
Ležaljke, Foto: Prinstcreen/Instagram/mslouwright

šok

SNIMLJEN NAJODVRATNIJI ČIN IKAD NA POPULARNOM LETOVALIŠTU: Mrtva trka dal' je veći BLAM GLEDATI ili ono što RADE

Svađa je poprimila međunarodne razmere, pa je tako nemački "Bild", najpoznatije tamošnje novine, otvoreno kritikovao Britance zbog "sramotne trke za ležaljke" na Tenerifima. Drugi nemački list "Merkur" piše da je jurnjava za ležaljkama poprimila "groteksne crte"

Objavljeno:

I dok se Srbi, Crnogorci i Hrvati svađaju i žale na društvenim mrežama oko visokih cena na primorju, sa posebnim akcentom na ležaljke, Britanci ovog leta imaju drugačiji problem. Naime, goruća tema ovih dana u britanskim medijima jeste rat oko ležaljki i plažnog mobilijarima u hotelima na španskoj obali. Britanski turisti prinuđeni su da se iz jutra u jutro prakatično tuku među sobom, ali i sa turistima drugih nacionalnosti kako bi zauzeli što bolje mesto.

Svađa je poprimila međunarodne razmere, pa je tako nemački "Bild", najpoznatije tamošnje novine, otvoreno kritikovao Britance zbog "sramotne trke za ležaljke" na Tenerifima. Drugi nemački list "Merkur" piše da je jurnjava za ležaljkama poprimila "groteksne crte".

S druge strane, britanski mediji prenose da su Nemci više nego spremni da se pridruže ratu za ležaljke, te da uzvikuju "Pobedili smo Britance" kada im pođe za rukom da zauzmu bolje pozicionirane ležaljke.

"Plaćamo toliko novca, a dešava nam se ova bruka"

Čitava situacija je zaista apsurdna, jer iako se hotelski bazen otvara tek u 9, turisti gotovo pre izlaska sunca, tačnije najkasnije do 7 ujutru, silaze na bazen kako bi postavili peškire na ležaljke i tako ih rezervisali sami za sebe. Potom se vraćaju svoje sobe. Svi oni koji to ne urade, ostaju praznih šaka.

Sve je do te mere eskaliralo da je ova praksa prisutna u većini hotela na španskom primorju gde su glavni gosti upravo Britanci, Nemci, ali i domaći Španci.

"Palimo alarme na 6.30 ujutru, ustajemo kako bi peškirima rezervisali svoje ležaljke, a zatim se vraćamo na spavanje. Ako želite prvi red, morate da poranite", priča jedan Nemac. "Glupo je, dosadno i frustirajuće jer svi plaćamo mnogo novca za odmor", kaže njegova sunarodnica.

Neki hoteli su želeli da stanu na red ovakvom haosu, pa su napravili ulaz na bazen i počeli da zaključavaju vrata. "Čini se da to ne sprečava britanske turiste, jer su sada pronašli drugi način da dobiju svoju omiljenu ležaljku", piše nemački "Focus Online", navodeći da turisti čekaju u redu već u 8.40 da obezbeđenje otkjuča kapiju kada doslovce trče do željene ležaljke.

Snimci ove prakse obilaze sve društvene mreže, a komentari su uglavnom osuđujući. "Mislila sam da je ovo šala, a ovo je kao da gledaš Igre glade", "Kakva gomila paćenika", "Patetično i grozno", "Apsolutni luzeri", "Kako ih nije sramota", "Mene je blam što ovo gledam", "Ovo nije odmor, ovo je noćna mora", samo su neke od opaski.

04:47

AKO IDETE NA MORE OVE STVARI MORATE DA ZNATE! Ružica Kralj upozorila na RETROGRADNI SATURN: Strogo pazite na ove 2 stvari

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.