SHVATILI SU TAJNI ŠABLON LUTRIJE I OSVOJILI MILIONE: Bračni par se priseća kako su postali BOGATAŠI (VIDEO)
Bračni apar, Foto: Printscren/ Youtube/60 Minutes

IGRE NA SREću

SHVATILI SU TAJNI ŠABLON LUTRIJE I OSVOJILI MILIONE: Bračni par se priseća kako su postali BOGATAŠI (VIDEO)

Nije svima suđeno da dobijaju na igrama na sreću, ali njima je bilo suđeno da shvate kako

Objavljeno: 13:27h

Svi znate priču o čoveku koji je svakog dana molio boga: "Molim te Bože daj da dobijem na lutriji, molim te Bože daj da dobijem na lutriji." svakodnevno ga je molio i zapomagao, dok jednog dana Bog, iznerviran, nije odgovorio: " Pa kupi listić!!"

Tako se neki ljudi nadaju u prazno i ne preduzimaju ništa kada je njihova sreća u pitanju, drugi ne čekaju da im se Bog smili, nego uzimaju stvari u svoje ruke. Bez ikakve strategije, morate imati veliku sreću da biste osvojili na bilo kakvoj lutriji, a postoji priča o jednom paru iz Mičigena, koji je za devet godina igranja lutrije osvojio nešto manje od 26 miliona dolara.

Mičigen je 2003. godine uveo novu lutriju po imenu "Win Fall", čije je zakonitosti Džeri odmah shvatio.

Džeri i Mardž pričaju o svojim dobicima

Bračni par
foto: Printscren/ Youtube/60 Minutes

- U roku od tri minuta pronašao sam posebnu karakteristiku - rekao je on.

Prvo je kupio tiket za nagradni fond od 3.200 evra, za koji je dobio povrat od 5.700 evra.

- To me nije iznenadilo jer sve dok niko ne osvoji, a vi osvajate novac, mogli ste videti brojeve - rekla je Mardž.

Najveća investicija novca u jednom trenutku bila je preko 450.000 evra

- Uložili smo 470.000 evra i dobili 775.000 evra, što je dobar povrat. Jedino što sam zaista primetio jeste da niko drugi nije to shvatio - rekao je Džeri.

Selbijevi su pozvali prijatelje i porodicu da im se pridruže tako što će Džeriju i Mardž platiti 450 evra da igraju umesto njih.

- Imao sam oko 7.200 evra i dodao još 5.500 evra za svoje unuke. Pomoglo mi je da finansiram školovanje troje dece, tako da je bilo veoma korisno - rekao je jedan od prijatelja ovog srećnog para.

Kada je "Win Fall" zatvoren 2005. godine, Džeri je igrao državnu lutriju u Masačusetsu.

- Jedan od naših igrača mi je poslao imejl i rekao da Masačusets ima igru po imenu "Cash Wind Fall". Pitao me je: "Misliš li da možemo igrati tu igru"? Pregledao sam kompjuter, pogledao igru i nakon istraživanja mu odgovorio da možemo - rekao je Džeri.

Emislija 60 minuta u kojoj se detaljno opisuje dobitak

Džeri i Mardž su prelazili više od 1.500 kilometara do Masačusetsa svaki put kada bi došlo do spuštanja nagradnog fonda i kupovali tikete na dva lokalna kioska. I tako tokom sledećih šest godina. Par je zatim odsedao u hotelu i provodio 10 sati dnevno pregledajući lutrijske tikete deset uzastopnih dana.

Grupa studenata sa MIT-a radila je isto što i Džeri i Mardž. Jedan student je shvatio sistem, pa je sakupio prijatelje i zajedno sa njima potrošio na stotine hiljada dolara. "Cash Wind Fall" je potom zatvoren od strane državnog blagajnika Masačusetsa i pokrenuta je istraga.

- Bio sam iznenađen činjenicom da su matematički genijalci pronašli način da legalno osvoje državnu lutriju i zarade milione. Kada smo se uključili, javno mišljenje je bilo da mora postojati neka vrsta organizovanog kriminala ili javne korupcije - rekao je jedan od inspektora.

"Cash Wind Fall" je promenio model funkcionisanja, pa su Selbijevi prestali da igraju. Inače, sav novac su iskoristili za renoviranje doma i pomaganje u obrazovanju svoje šestoro dece.

To što je neki bračni par nekada shvatio kako da dobije novac na lutriji ne znači da je to danas moguće, iako ima slučajeva da šabloni i dalje postoje, kladionice, slotovi kao i državna lutrija, svi konstantno menjaju svoje šablone i tehnologija kockanja postaje sve komplikovanija. Danas je kocka jedna vrlo ozbiljna bolest i ne bi bilo loše da ukoliko primetite da imate problem, da se obratite za pomoć.

(Espreso/ Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.