POZNATI KUVAR ZABRANIO VEGANIMA PRISTUP SVOM RESTORANU: Napravio skandal svetskih razmera i ozbiljno oštetio POSAO
Džon Mauntan, Foto: Printscreen/ Instagram/ johnniemountain

nečuveno

POZNATI KUVAR ZABRANIO VEGANIMA PRISTUP SVOM RESTORANU: Napravio skandal svetskih razmera i ozbiljno oštetio POSAO

Džon Mauntan je blasnik restorana u Australiji i vrlo poznat kuvar, a ovo što je uradio napravilo je pometnju

Objavljeno:

Poznati britanski kuvar Džon Mauntan zabranio je veganima ulazak u svoj restoran, nakon što je jedna njegova mušterija pokrenula internet raspravu između onih koji jedu i koji ne jedu meso. Slavni kuvar je rođen u Velikoj Britaniji, a sada vodi restoran Fyre u mestu Konoli u Australiji.

Njegova popularnost počela je naglo da raste posle 2012, kada je u emisiji "Great British Menu" opsovao kolegu Markusa Varinga sa Mišelinovom zvezdicom koji mu je dao ocenu 2 od 10 za jedan riblji specijalitet.

Poznati kuvar je na Fejsbuk stranici svog restorana nedavno postavio važno obaveštnje koje je izazvalo žustru polemiku. "Nažalost, svim veganima je zabranjen ulazak u "Fyre" (razlozi su vezani za mentalno zdravlje). Zahvaljujemo vam na razumevanju", piše.

Mauntan je izjavio da je taj potez podstaknut sporom s jednom devojkom: "Mlada devojka mi se obratila i rekla da dolazi u restoran, te pitala postoje li veganske opcije. Rekao sam da ću joj udovoljiti, rekao sam da imamo njoke, povrće... I to je bilo to".

Međutim, kuvar je priznao da je zaboravio na zahtev žene jer je bio zauzet oko jedne privatne zabave. Njegov pomoćni kuvar tada je odbrusio Mauntanu jer im nije unapred "rekao za mušteriju vegana".

"Zatvorićeš restoran - nemaš veganski meni"

Nezadovoljna mušterija ubrzo se požalila se australijskim medijima.

"Moja jedina opcija je bilo jelo od povrća. Bilo je u redu, ali ne s tim punjenjem. I bila sam šokirana kad mi je to naplatio 32 dolara. Mislim da je danas neverovatno važno da restorani mogu da prime svakoga, a ako nemaju opciju veganskih obroka, to pokazuje vaše nedostatke kao kuvara", objasnila je, prenosi "Index.hr".

"Nadam se da ću videti neka poboljšanja u vašem jelovniku, jer već neko vreme živim u Konoliju i videla sam mnoge restorane u toj zgradi kako se otvaraju i zatvaraju, a nijedan od njih ne traje. Ako ne shvatiš to na vreme, ne verujem da će tvoj restoran biti taj koji će uspeti", obratila se direktno kuvaru.

"Radujem se što više neću videti vegane, zabranjujem im ulazak"

No, Mauntan je rešio da uđe u obračun sa ovom damom, pa joj je ubrzo odgovorio: "Što se tiče vegana/vegetarijanaca koji su u veoma maloj manjini, posebno u severnim predgrađima, pokušavam da uslužim sve druge. Hvala na negativnoj recenziji... Slobodno podelite svoje u*rano iskustvo i radujem se što vas više neću videti. Kako ste detinjasti. Vi i svi vaši veganski prijatelji možete da odje*te i uživate u jelima na drugom mestu. Sada vam je zabranjen ulazak".

On je dodao i da je restoran preko noći preplavljen negativnim Gugl recenzijama s jednom zvezdicom nakon njihove javne rasprave.

"Počeli smo da dobijamo sve ove negativne kritike bez ijednog komentara, što stvarno šteti poslu. Prokleti vegani, ozbiljno... Ja sam završio njima. Na kraju dana, to nije ono što želim da učinim, ali oni neće da me se klone", zaključio je.

(Espreso/ Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.