"JA SAM DOKTOR KOME SU DVA MRTVA PACIJENTA OŽIVELA" Iz hitne stigao ALARM, jedna stvar bila PRESUDNA
Bolnica, Foto: RINA

NEVEROVATNO

"JA SAM DOKTOR KOME SU DVA MRTVA PACIJENTA OŽIVELA" Iz hitne stigao ALARM, jedna stvar bila PRESUDNA

Doktor objasnio kako se desilo da mu se dve pacijentkinje, koje su proglašene mrtvim, vrate u život.

Objavljeno:

Dr Stiven Hjuz objasnio je da su slučajevi da se neko ko premine, "vrati iz mrtvih", veoma retki, ali i da nisu nemogući. Upravo to je i on sam doživeo i to dva puta! Smrt je, čini se, bila samo trenutna.

Prvo njegovo nadrealno iskustvo vezano za oživljavanje mrtve osobe vezano je za slučaj starije žene koja je odjednompočela da diše nakon što su je lekari proglasili mrtvom.

"Jednog dana u bolnici je kolega proglasio stariju pacijentkinju mrtvom, ali je nedugo zatim ponovo je počela da diše i puls joj se nakratko vratio", objasnio je Hjuz za sajt "Conversation". Nažalost, ovaj povratak među žive je trajao vrlo kratko, žena je ponovo preminula.

Međutim, ne završavaju se svi slučajevi povratka u život fatalno. Istom doktoru se desilo i da mu pacijentkinja, koja je proglašena mrtvom, ponovo oživi i, što je najvažnije, u potpunosti se oporavi od stanja koje ju je usmrtilo.

Bolnica, Srce, Operacija, Bolesnik, Zdravlje
foto: Profimedia / BURGER/PHANIE / Shutterstock Editorial /

"U još jednom nezaboravnom incidentu, ekipi Hitne medicinske pomoći je upućen poziv, a ono što su im dispečeri preneli jeste: 'Srčani zastoj. Mrtvačnica. Ovo nije šala!’ O čemu se radilo? Jedna žena je uzela preveliku dozu barbiturata koji su joj prepisani za epilepsiju, nakon čega ju je pregledao doktor opšte prakse i ustanovio smrt", priča Hjuz.

"Ali po dolasku u mrtvačnicu, videlo se da joj se jedna noga trza", kaže doktor i dodaje da se pacijentkinja u potpunosti oporavila.

Barbiturati su lekovi koji se prepisuju za sprečavanje konvulzija i napada i obično se daju kod epilepsije, navode stručnjaci sa Klivlendske klinike. Međutim, Hjuz kaže nije toliko retko da osoba oživi nakon uzimanja prevelike doze pilula i to ne samo ovih koje je spomenuta gospođa popila. I valijum može da uzrokuje trenutnu smrt, a nakon čega pacijent vrlo brzo dolazi svesti.

"Prevelika doza sedativa smanjuje reakciju tela i usporava disanje i cirkulaciju, što dovodi do toga da se pomisli da je osoba umrla. Međitim, ovo stanje istovremeno štiti mozak od hipoksije (nedostatka kiseonika). Kasnije, kada se lek izbaci iz tela, osoba može da se probudi", objasnio je on.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.