OVAJ POZNATI DASA JE MUŽ ANITE MANČIĆ: Niste znali da su u braku 21 GODINU, a pazite samo čime se BAVI (FOTO)
Anita Mančić, Foto: Marina Lopičić

ZAJEDNO SU DUGO

OVAJ POZNATI DASA JE MUŽ ANITE MANČIĆ: Niste znali da su u braku 21 GODINU, a pazite samo čime se BAVI (FOTO)

Anita Mančić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

Objavljeno:

Od 1992. do 2015. godine bila je stalni član ansambla „Ateljea 212“, a nakon toga je prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište. Na scenama ova dva teatra, kao i Narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), Zvezdara teatra, Pozorišta „Boško Buha“ i drugih, odigrala je na stotine predstava. Neke od najpoznatijih su „U potpalublju“, „Karolina Nojber“, „Čudo u Šarganu“, „Pazarni dan“, „Radovan Treći“, „Tako je moralo biti“ i druge.

Za uloge u njima dobila je pet Sterijinih nagrada, Statuetu „Ćuran“, nagrade „Ljubinka Bobić“ i „Zoran Radmilović“. Osim toga, najmlađa je dobitnica nagrade „Velika Žanka“ za izuzetan doprinos filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj umetnosti. Na velikom platnu prvi put se pojavila 1988. godine u filmu „Šta radiš večeras“.

Anita Mančić
foto: Damir Dervišagić

Od tada do danas (2022. godina) glumila je u više od 50 filmova i serija. Prepoznatljiva je po ulogama u filmovima „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, „Smrt čoveka na Balkanu“ i „Montevideo, Bog te video!“. Igrala je u serijama „Porodično blago“, „Sva ta ravnica“, „Na putu za Montevideo“, „Psi laju vetar nosi“ i drugima.

Anita Mančić
foto: Marina Lopičić

Od 2001. godine je u braku sa grafičkim dizajnerom Bojanom Dedićem. Živi i radi u Beogradu.

Rođena je 30. septembra 1969. godine u Zemunu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.