KUPILA JE ŠTENE LABRADORA PREKO INTERNETA: Kad ga je odvela kod veterinara, otkrila je ŠOKANTNU ISTINU O NJEMU
Štene, Foto: Printscreen/Tiktok/ dr_lindsaybutzer

neverica

KUPILA JE ŠTENE LABRADORA PREKO INTERNETA: Kad ga je odvela kod veterinara, otkrila je ŠOKANTNU ISTINU O NJEMU

Veterinarka je u opisu objave napisala "Kada ti dođe mušterija i pohvali se kako je upravo preko interneta kupila štene labradora", za koga je kako kaže veterinarka ona odmah znala da nije pas koji pripada toj rasi

Objavljeno:

Na TikTok-u mogu se pronaći najjednostavniji besplatni saveti i iskustva iz bilo koje sfere života. U poslednje vreme, među mnoštvo takvih ima i onih o ljubimcima gde stručnjaci savetuju kako da se vlasnici pasa ponašaju sa novim psom, šta znači određeno ponašanje njihovog ljubimca i slično. Međutim, u nizu objava nije retko videti i neku od veterinara koji iz prve ruke daju savete vlasnicima ljubimaca i pomažu mnogima na taj način. Tako je jedna veterinarka Lindzi Bučer podelila jedno iskustvo sa vlasnicom psa koje ju je iznenadilo ali i nasmejalo.

Veterinarka je u opisu objave napisala "Kada ti dođe mušterija i pohvali se kako je upravo preko interneta kupila štene labradora", za koga je kako kaže veterinarka ona odmah znala da nije pas koji pripada toj rasi.

Malo štene je došlo na pregled kod veterinarke koja je odmah znala kojoj rasi pripada

Kritika na račun klijenta pokupila je 650. 000 pregleda, a Tiktokeri nisu propustili priliku ni ovog puta da se osvrnu na situaciju i daju svoje mišljenje. Dok je bilo onih kojima je bilo teško da poveruju kako je žena mislila da je u pitanju labrador, bilo je i onih koji su rekli da bi se i njima desila takva greška.

- Stvarno je očito da to nije labrador, ali lako je biti general posle bitke, zar ne?- napisao je jedan od pratilaca.

- Moj bivši momak je udomljavao psića i rekli su mu da je mešanac labradora i neke druge vrste, ali ja sam na prvi pogled videla da je reč o stafordskom bul terijeru - nadovezala se u diskusiji druga devojka.

Drugi su komentarisali kako im nije bitno koje je rase pas jer je presladak i sigurno se ne bi dvoumili da ga uzmu.

Pošto svaka diskusija ima suprotstavljene strane i ovde su neki od pratilaca otišli malo predaleko komentarišući situaciju.

- Neko mi je davno rekao da poseduje australijskog ovčara, ja imam tu rasu i nema greške da je njihov pas dugodlaka čivava -

- Ako je poslušan, živi u stanu i dobar je sa decom onda je to sigurno labrador -

- Što se tiče mog stanodavca i moje štene pit bula je labrador- šalili su se korisnici mreže.

Nije strano da se dešavaju ovakve prevare i da su kupci često u zabludi da imaju drugu rasu psa od one koja jeste. Najviše se greški dešava sa kupovinom štenadi labradora. Na jednoj stranici za ljubimce moj.pet-centar.hr. skoro se obratio i vlasnik jednog labradora koji je bio u nedoumici da li je njegov pas labrador s obzirom na to da je crne boje ali da ima fleku na grudima. On i njegova porodica su zbog toga bili zbunjeni budući da nemaju papire, a da je prodavac tvrdio kako je pas čistokrvan, dok su kupci pronašli na Internetu da taj pas može biti samo u jednoj boji:crn, smeđ ili žuti.

Stručnjaci sa te stranice za ljubimce su zbunjenom čoveku objasnili da standarde za čistokrvne pasmine određuju kinološki savezi pojedinih država. Na izložbama pasa meri se njihova visina, težina, dlaka , boja, telo, oči, glava i uši kao i rep. Za labradora je tipično da je smeđe boje, odnosno boje peska. Zatim, postoji žuti, kao i čokoladni odnosno tamnosmeđi koji su najređi. Mala bela mrlja kod pojedinih pasa ove vrste je prihvatljiva ali je čoveku savetovano da potraži dodatne informacije u matičnom kinološkom savezu, za svog psa kako bi rešio dilemu, prenosi Srećna republka,

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.