ISPRAVKA: Ne postoji Evropsko prvenstvo u intimnim odnosima u Švedskoj
Marija Zadravec, Foto: Printscreen Instagram/marija.zadravec.21

ispravka

ISPRAVKA: Ne postoji Evropsko prvenstvo u intimnim odnosima u Švedskoj

Ispravka

Objavljeno: 18:24h

Portal Espreso je dana 26.05.2023. godine objavio vest pod naslovom "MARIJA NA PRVOM EVROPSKOM PRVENSTVU U SE*SU: Predstavlja zemlju PRVI PUT, a evo šta očekuje (FOTO)" koji je sadržao netačne informacije. Takvo nešto ne postoji.

Na osnovu analize fekt-ček portala "Raskrinkavanje.ba" sporni delovi teksta su uklonjeni ili izmenjeni, a promenjen je i njegov naslov.

Portal Espreso je preneo tekst o navodnom "Evropskom prvenstvu u intimnim odnosima, koje bi trebalo da se održi u Švedskoj".

Preneli smo i informacije o navodnom učešću Hrvatice Marije Zadravec na tom takmičenju, kao i njene izjave o navodnim detaljima tog događaja.

Ipak, utvrđeno je da takvo prvenstvo ne postoji.

Švedski "Geteburgs posten" preneo je da je vlasnik više striptiz klubova, Dragan Bratić, navodno osnovao "Švedsku se*s federaciju" i najavio evropsko prvenstvo. U pojedinim tekstovima bilo je čak navedeno i da je Švedska priznala intimne odnose kao sport, što nije istina.

"Informacije u medijima o Švedskoj i švedskom sportu nisu tačne, i odlučno ih demantujemo", rekla je Ana Secman iz Švedske sportske konfederacije za "Dojče vele".

Najavljeno dešavanje je zapravo privatno organizovani događaj za odrasle, a ne sportsko takmičenje, niti je Švedska ovaj čin zvanično priznala kao sport. Ispravljamo netačne informacije koje smo preneli u prvobitnoj verziji teksta.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava čitaocima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.