DEDA ŽIVAN (103) TVRDI DA ŽIVI ŠESTI ŽIVOT: Njegov SAVET odmah zapišite jer vam to niko nikad NIJE REKAO (FOTO)
Deda Živan, Foto: živan

NEVEROVATNO

DEDA ŽIVAN (103) TVRDI DA ŽIVI ŠESTI ŽIVOT: Njegov SAVET odmah zapišite jer vam to niko nikad NIJE REKAO (FOTO)

Uz pomoć koju su mu obezbedila deca, a svi su u rizičnoj grupi preko 65 godina, starina Živan se oporavio željan razgovora

Objavljeno:

Rođen u vihoru Velikog rata, Živan Popović iz ariljskog sela Latvice, koji ima 103 godine, na nogama je dočekao i kraj vanrednog stanja zbog koronavirusa

Ekipu RTS-a dočekao je željan razgovora, mada se skoro nepokretan vratio iz bolnice zbog stomačnih problema na početku vanrednog stanja.

"Odmah su mene otpustili, sve su pustili iz bolnice. Ja sam pitao mog druga – šta se ovo radi, kao da je neki virus naišao. Ja sam čuo da je to bilo u Kini. Kada su naturili one maske, ja sam po tome video da je taj virus naišao", priča Živan.

Uz pomoć koju su mu obezbedila deca, a svi su u rizičnoj grupi preko 65 godina, starina Živan se oporavio željan razgovora.

Decu je na put izveo baveći se poljoprivredom, a kao najcrnje dane pamti rat u kom su ga mobilisali i četnici i partizani pred čijim se i streljačkim vodom našao.

Živan
foto: Printscreen/Youtube/INFO LIGA IVANJICA

Priroda Mirosaljaca sigurno ima uticaja na dugovečnost Živana Popovića. A on kaže, od kad zna, dan započinje kafom i čašicom rakije. I tako i u 103. godini i kaže da zapravo živi šesti život, piše RTS.

„Pet puta sam gledao smrti u oči. Izvođen sam i na streljanje i na motkanje. I sve sam pretrpio i ratno stanje i u borbama sam bio, ali sam volio dobre ljude i sa njima sam nekako se družio i ti su mi dobri ljudi produžavali život“, priča deka Živan.

Odgajio je sedmoro dece, a unucima nije lako da saberu koliko se razgranalo stablo Popovića. Posle kraćeg većanja, praunuk Nemanja Popović kaže: „Deda Živan ima praunuka 19, a unuka jedanaest“.

Uz porodične radosti, najlepše dane je, kaže, proveo u lovu, ne dozvoljavajući ni danas da padne prašina na pušku, poslednji put korišćenu pre par godina.

Kaže da je išao u lov dok je imao snage, a snaga mu je donela i trideset petoro potomaka, unuka i praunuka od ćerki i sinova. Potomcima poručuje da poštuju Boga i veru, da poštuju sve oko sebe kao što je i on poštovao.

Ekipi RTS-a na rastanku je dodao – čuvajte se rđavog društva.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.