ANĐELA U 77. GODINI SMŠRALA 38 KILOGRAMA: Iz ishrane izbacila SAMO OVO, zapišite odmah njenu DIJETU
Anđela, Foto: Ave Will Twitter, Printscreen

SJAJNA LINIJA

ANĐELA U 77. GODINI SMŠRALA 38 KILOGRAMA: Iz ishrane izbacila SAMO OVO, zapišite odmah njenu DIJETU

Anđela Dimer je jedna od onih osoba koje imaju čeličnu volju, a upravo tako ona je rešila problem gojaznosti s kojim se borila čitavog života.

Objavljeno: 10:39h

Da svet ne staje u 77. godini dokazala je jedna prabaka koja je uspela da se transformiše i povrati nekadašnju liniju. Anđela Dimer (77) je pravi primer šta dobra volja, motivacija i zdrava ishrana mogu da učine za telo. Kako kaže, ona je žena koja je otkad zna za sebe imala problema sa viškom kilograma.

Nikada nije previše vodila računa šta i kada jede, dok joj vežbanje nije ni padalo napamet.

- Najgore je bilo 2007. godine kada mi je suprug preminuo. Utehu sam pronašla u hrani. Ne mogu da kažem da sam se prejedala, ali znala sam često da kupim hamburger ili ribu uz gomilu pomfrita. Vino je bila moja velika uteha i ljubav. Nikada nisam pila ponedeljkom, ali bih znala svakog narednog dana da popijem i nekoliko čaša vina. Sigurno sam pila 4 flaše vina nedeljno. Na kraju sam bila do te mere nepomična da nisam mogla da hodam od debljine, a dobila sam i dijabetes - započinje priču Dimerova.

Ta baka je shvatila da nešto mora da se promeni. Rešila je da krene u teretanu u kojoj nikada nije bila i na aerobik u bazenu, što je takođe bila novina.

- Sebi sam rekla da moram da smršam. To mi je poslednji put u životu da mršavim. Ili ću se pridružiti sasvim brzo suprugu ili ću smršati, treće solucije nije bilo. Takođe, postalo mi je nepodnošljivo bolno da hodam. Nosila sam plus-sajz garderobu i čak veličinu 22, što je još veće od 3XL. Nisam želela da idem da kupujem garderobu jer sam znala da u retko šta mogu i da uđem. Kupovala bih posteljinu, tu nije bilo problema. Motivacija mi je bilo i putovanje u Dubai, gde sam rešila da više neću stomakom udarati stolove - objašnjava ona.

Ishranu je redukovala, ali najvažniju stvar koju je uradila jeste da je izbacila prvenstveno alkohol. Potom se odrekla krompira i mlečnih proizvoda, a za sve su joj motivacija bila putovanja.

- Kada ste u mojim godinama vi mršavite isključivo zbog sebe. Tako sam i ja rekla sebi da neću posustati. Srećom, moja volja je čelična, pa tako kada jednom nešto rešim teško posustanem. Čitavog života sam bila gojazna, rešila sam da promena sledi! Kod mene je sve krenulo zajedno - i dijeta i vežba i šetnja, a kilogrami su počeli da se gube neverovatnom brzinom. Sa veličine 22 svela sam se na veličinu 12, što je XL. Tačnije smršala sam 38 kg. Bila sam zapanjena. Najzad sam krenula po prodavnicama da kupujem garderobu. Moj život je zapravo počeo sa 77 godina - objasnila je Dimerova, a preneo Dejli Miror.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.