SLIKA IZ JUGOSLAVIJE NAPRAVILA POMETNJU: Čija je ovo uniforma? (FOTO)
Slika iz Jugoslavije, Foto: Printscreen/Facebook/Nostalgija

POGLEDAJTE DOBRO

SLIKA IZ JUGOSLAVIJE NAPRAVILA POMETNJU: Čija je ovo uniforma? (FOTO)

Nostalgična fotografija iz doba Jugoslavije napravila buru na mrežama

Objavljeno:

U Fejsbuk grupi Nostalgija, koju prati oko 290.000 ljudi iz celog regiona, često se mogu pronaći nostalgične fotografije iz doba Jugoslavije, pa su tako objavili i fotografiju kršnog muškarca iz vojne policije u Jugoslaviji.

Fotografija koja prikazuje vojnog policajca kako stoji uz plavi Stojadin, prikupila je skoro 2000 lajkova.

Vojna policija u Jugoslaviji

Kada su videli fotografiju iz doba Jugoslavije, mnogi su komentarisali: "To se zvalo policija i disciplina u ono prošlo vreme i oni nisu bili kao danas kad ima kriminala i među njima."

"Bila sam takvog uverenja u bivšoj Jugi u kojoj sam rođena 1960., da je bilo i tada nepravilnosti, ali se nije objavljivalo kao sada, a nepravde i borbe za pravdu je uveko bilo i biće", napisala je jedna žena.

Iako su neki pisali da se na fotografiji radi o narodnoj miliciji, mnogi su dali do znanja o kome se radi na fotografiji: "U pitanju je vojna policija dok je još postojala JNA."

"Davno bilo! Ovo je 'vojna policija' odabrana od 'privilegovanih' i 'politički podobnih' mladića! Milicioneri su imali plave uniforme, uvek su bili dvojica jer je jedan znao čitati, a drugi pisati", objasnio je jedan muškarac.

Još su neki dodali kakva je tada bila policija, a kakva je danas: "Imala je respekt, a sada ih je 99% uprljano u kriminal. To vredi za celu bivšu Jugoslaviju. Možda su jedino Slovenci ostali pošteni?"

Moda nekad

Neki su komentarisali tadašnje uniforme: "Nikad mi nisu bili jasni ti beli rukavi, još širi od ostatka uniforme, kao da su ih naknadno zašili." Na to su joj odgovorili: "Ovo belo nisu rukavi uniforme nego najlon dužine 40 cm koje si navukao na rukave."

"Nikakve druge svrhe nisu imali osim vidljivosti na daleko", dodao je jedan muškarac.

Još je jedna osoba dodala: "U miliciji ih niko nije volio nositi."

(Espreso/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.