OVAJ PEVAČ SE PROSLAVIO U JUGOSLAVIJI, NJEGOVU PESMU JE SLUŠAO CEO SVET 1981.: Evo kako DANAS IZGLEDA (FOTO)
Seid Memić, Foto: Printscreen/Youtube/JUGOVIZIJA by Davor Pejic

sećate li se

OVAJ PEVAČ SE PROSLAVIO U JUGOSLAVIJI, NJEGOVU PESMU JE SLUŠAO CEO SVET 1981.: Evo kako DANAS IZGLEDA (FOTO)

Delovalo je na trenutak kao da će Jugoslaviju silom prilika preskočiti, međutim tada se ipak začuo glas Vlahović koju je Ni Britan zamolila da nastavi s čitanjem glasova

Objavljeno: 07:47h

Muzičar Seid Memić Vajta (72) pesmom 'Lejla' predstavljao je 1981. bivšu Jugoslaviju na Evrosongu. Prateće vokale pevale su mu Neda Ukraden, Ismeta Dervoz i Jadranka Stojaković. Nakon njega, pesmom istog naziva, 2006. je na istu pozornicu došao i Hari Varešanović.

U njegovom opusu su još pesme "Prevari me srce moje", "Azra", "Zlatna ribica", ali pevač je poslednjih nekoliko godina u mirovini. Iako je doprinose uplaćivao 40 godina, mirovina koju je dobio iznosi 326 maraka, odnosno oko 172 evra, ispričao je ranije.

Rekao je tada da se ne zamara malom penzijom. Putuje svetom i svako malo je u drugom gradu. Danas zapeva samo za sebe i društvo. Živi na relaciji Pula - Hamburg, gde mu živi i radi supruga Vojka.

- Zamisli da snimam pesmice u državi koja je treća po siromaštvu u svetu. Ne mogu i nemam volje. Kad vidim da sve biramo po nacionalnosti, gadi mi se. Imam i previše pesama i moj opus je jedinstven u toj galeriji BiH i jugoslavenske pop i rok muzike - rekao je jednom prilikom Vajta.

Seid Memić Vajta
foto: Printscreen/Prva tv

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.