VEST O NJENOJ SMRTI POTRESLA SVET: Svi tuguju, porodica se OPRAŠTA (FOTO)
Kristina Ešten Gourkan, Foto: Printscreen Instagram/ashtens_empire

TUGA

VEST O NJENOJ SMRTI POTRESLA SVET: Svi tuguju, porodica se OPRAŠTA (FOTO)

njena porodica želi odgovore zašto se ova operacija završila tragedijom

Objavljeno: 11:50h

Ožalošćena porodica manekenke OnliFans koja je bila poznata po svojoj sličnosti sa Kim Kardašijan kaže da je pokrenula istragu o njenoj „iznenadnoj” smrti.

Kristina Ešten Gourkan, 34-godišnja američka manekenka koja je prošla pod imenom Ashten G online, umrla je 20. aprila u kalifornijskoj bolnici nakon što je doživjela srčani zastoj nakon plastične operacije.

Dok je gospođa Gurkani tokom svog kratkog života bila podvrgnuta mnogim estetskim operacijama - koje su sve nosile rizike kojih je bila svesna - njena porodica želi odgovore zašto se ova operacija završila tragedijom.

„Njena iznenadna i tragična smrt se trenutno istražuje... u vezi sa medicinskom procedurom koja se pogoršala“, rekli su u saopštenju.

Do srčanog zastoja dolazi kada srce iznenada prestane da pumpa krv po telu, što je obično zbog problema sa električnim signalima u organu.

Kristinina porodica, manekenke poznate po svojoj sličnosti sa Kim Kardashian, kaže da je pokrenula istragu o njenoj 'iznenadnoj' smrti-

Gospođa Gourkani, 34, koja se pojavila na mreži Ashten G, umrla je u kalifornijskoj bolnici 20. aprila nakon što je doživjela srčani zastoj nakon plastične operacije.

To dovodi do toga da mozak gubi kiseonik, što dovodi do toga da oboleli ne dišu i gube svest.

Srčani zastoji se razlikuju od srčanog udara, pri čemu se poslednji dešava kada je dotok krvi u srčani mišić prekinut zbog ugruška u jednoj od koronarnih arterija.

U međuvremenu, porodica gospođe Gurkani pokrenula je GoFundMe stranicu za prikupljanje sredstava za njenu sahranu, koja bi trebalo da se održi sledeće nedelje.

Dok je gospođa Gurkani bila podvrgnuta mnogim estetskim operacijama tokom svog kratkog života - koje su sve nosile rizike - njena porodica želi odgovore zašto se ova operacija završila tragedijom.

ŠTA JE SRČAN AREST I KOJI SU ZNACI?

Do srčanog zastoja dolazi kada srce iznenada prestane da pumpa krv po telu, što je obično zbog problema sa električnim signalima u organu.

To dovodi do toga da mozak gubi kiseonik, što dovodi do toga da oboleli ne dišu i gube svest. Srčani zastoji se razlikuju od srčanog udara, pri čemu se poslednji dešava kada je dotok krvi u srčani mišić prekinut zbog ugruška u jednoj od koronarnih arterija.

Uobičajeni uzroci uključuju srčani udar, bolesti srca i upalu srčanog mišića. Za to može biti kriv i predoziranje drogom i gubitak velike količine krvi. Davanje strujnog udara

kroz zid grudnog koša preko defibrilatora može ponovo pokrenuti srce. U međuvremenu, CPR može da zadrži kiseonik da cirkuliše po telu.

Koji su znaci?

Obično nema simptoma pre srčanog zastoja i, bez hitnog lečenja, biće fatalan. Ako je neko u srčanom zastoju, neće biti svestan, reagovati ili disati normalno, ako uopšte.

„Sa dubokom tugom i neizmerno teškim, slomljenim srcem moramo da podelimo najpotresniju, nesrećnu i neočekivanu smrt naše prelepe, voljene ćerke i sestre Kristine Ešten Gurkani“, napisali su.

U izjavi se dalje opisuje mučan trenutak kada je neko pozvao porodicu gospođe Gurkani u 4.30 ujutru, vičući: 'Ashten umire, Ashten umire!'

Portparol porodice je zatim opisao „živu noćnu moru“ posmatranja njenog zdravstvenog pada u bolnici nakon zastoja srca. Od četvrtka ujutro, GoFundMe je prikupio 4.281 dolara od svog cilja od 40.000 dolara.

Majke i snajke:

00:53

Majke snajke

(Espreso/DailyMail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.